Graikiški migdoliniai sniego kamuoliukai

Graikiški migdoliniai kamuoliukai – tai tirpstantis burnoje, tradicinis graikų Kalėdinio stalo saldumynas, vadinamas „Kourabiedes“. Saldūs ir trapūs, jie tiesiog tirpsta burnoje, o  pagaminami labai nesunkiai.

Ingredientai

  • 900 g universalių miltų
  • 500 g sviesto
  • 220 g cukraus pudros
  • 2 vanilės ankštys
  • 1 arbatinis šaukštelis migdolų likerio
  • 200 g migdolų (paskrudintų ir susmulkintų),

Pateikimui

  • 300 g cukraus pudros
  • 1 valgomasis šaukštas rožių vandens (jei neturite, tiks ir paprasčiausias vanduo)

Sviestą, likus maždaug 2–3 valandoms iki tešlos minkymo išimkite iš šaldytuvo, kad suminkštėtų.

Įkaitinkite orkaitę iki 180C.

Maišytuve, naudojant šluotelės priedą, plakite sviestą 5–6 minutes dideliu greičiu, kol jis taps baltas. Supilkite cukraus pudrą, vanilės miltelius ir migdolų likerį. Plakite dar 5–7 minutes. Kai tik sudėsite cukrų, sviesto tūris gali sumažėti, tačiau toliau plakant jis vėl padidės. Sviesto ir cukraus mišinys bus paruoštas, kai tik ims atrodyti lyg plakta grietinėlė.

Dalimis supilkite miltus. Švelniai išmaišykite mentele ir suberkite migdolus. Viską vėl gerai išmaišykite.

Mišinys turi būti minkštas, bet nelipti prie rankų.

Formuokite graikinio riešuto dydžio kamuoliukus. Dėkite juos eilėmis, ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Kepkite 20-25 minutes, kol taps šviesiai auksiniai.

Išimkite iš orkaitės. Sausainius atsargiai perkelkite ant grotelių, kad atvėstų. Kol karšti, sausainiai yra labai minkšti ir trapūs.

Kai atvės, lengvai apipurkškite rožių vandeniu ir sieteliu gausiai apsijokite cukraus pudra.

Skanaus!