
Kai už lango ruduo, o namai kvepia kava, idėjos ateina pačios.
Šįkart kava keliauja į pyragą, kuriame dera espreso kavos sodrumas, natūralus datulių saldumas ir graikinių riešutų traškumas. Ir gera žinia tai, kad jį galite iškepti visiškai be pridėtinio cukraus.
Jums taip pat gali patikti:
Rezultatas? Skonis, kuris kvepia rudeniu ir jaukumu.
O kava? Žinoma, Týra – naujiena, IKI.lt, kuri mane jau spėjo sužavėti ne tik skoniu, bet ir aromatu. Beja, labai stilinga jos pakuotė ❤️.


Kavos pyragas su datulėmis ir graikiniais riešutais
Reikmenys
- 24 cm skersmens atsegama forma
Reikės
- 150 g smulkintų datulių be kauliukų
- 180 ml šviežiai užplikytos karštos espreso kavos TIRA 3/4 puodelio
- 150 g miltų
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 1/2 arbatinio šaukštelio malto cinamono
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
- 2 dideli kiaušiniai
- 80 ml alyvuogių aliejaus arba 100g lydyto sviesto
- 80 g smulkintų graikinių riešutų.
Papuošimui:
- 80 g juodojo šokolado
- 2 šaukštai pieno arba grietinėlės
- 8 graikinių riešutų puselės
Gaminimas
- kaitinkite orkaitę iki 180 °C. Pasiruoškite 24 cm skersmens apvalią atsegamą kepimo formą.
- Užpilkite smulkintas datules karšta espreso kava ir palikite 10 –15 minučių pabrinkti.
- Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
- Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius iki putų. Plakdami supilkite alyvuogių aliejų.
- Į šlapius ingredientus supilkite datulių ir espreso mišinį bei gerai išmaišykite.
- Švelniai įdalimis įmaišykite sausus ingredientus. Išmaišykite iki vientisos masės ir įmaišykite smulkintus graikinius riešutus.
- Supilkite tešlą į pateptą aliejumi kepimo formą.
- Kepkite 30–35 minutes arba tol, kol į centrą įsmeigtas medinis pagaliukas liks švarus.
- Atvėsinkite.
- Apliekite garų vonelėje ištirpintu šokoladu ir papuoškite graikiniais riešutais.
- Skanaus!
Recepto draugas 



