Kokosinė panakota su karamelizuotais rabarbarais

Ši švelniai saldi kokosinė panakota gali būti patiekiama su bet kokiomis uogomis ar vaisiais, tačiau šįkart man reikėjo prabangiai skambančio ir paprasto patiekalo, nes gaminau ją dukrytės Pirmosios Komunijos šventei, o svečių tarpe buvo kas netoleruoja laktozės, tad panakota buvo kokosinė, o prabangos smuiku griežė karamelizuoti rabarbarai.

Viską gaminau iš vakaro, o prieš patiekiant tik sudėjau kartu. Nepadarykit klaidos uždėdami karamelizuotus rabarbarus iš anksto, nes kokosiniai desertai turi savybę sureaguoti su vaisių rugštimis ir tada išskiria skystis. Skonis nepakis, bet vaizdas jau bus ne toks kokio tikėjotės.

Kokosinė panakota

  • 250ml kokosų kremo
  • 450 ml augalinio pieno (naudojau kokosų)
  • 60 ml medaus (galima keisti 2 šaukštais cukraus)
  • Želatinos arba agar agar (žiūrėti nurodymus ant pakuotės)
  • 1 vanilės pupelė
  • Žiupsnelis druskos

Želatiną paruoškite pagal instrukciją ant pakuotės. Jei naudosite agar aga, tuomet ją dėkite tiesiai į kokosinę masę.

Augalinį pieną, medų, druską ir vanilės ankštį pakaitinkite puode ant vidutinės ugnies, kol vos vos užvirs. Retkarčiais pamaišykite, kad ištirptų medus. Išjunkite ugnį ir išimkite vanilės ankštį, į puodą nubraukite sėklas.

ValgėSpalvė krautuvėlė - tai, kas geriausia

Supilkite kokosų kremą ir želatiną. Viską gerai išmaišykite.

Išpilstykite į pasirinktus indelius ar taures. Palikite stingti bent 4 valandas šaldytuve, o geriausia per naktį. Jei paliksite stingti per naktį indelius reiktų uždengti maistine plėvele.

Patiekite indeliuose. Jei norite išimti panakotą iš indelių, indelį trumpam panardinkite į karštą vandenį ir staigiai apverskite.

Prieš patiekiant ant kiekvienos panakotos uždėkite karamelizuotų rabarbarų (ar kitų pasirinktų vaisių ar uogų) ir apibarstykite kapotomis pistacijomis.

Karamelizuoti rabarbarai

  • ~200g plonesnių rabarbarų stiebų
  • 50 g granuliuoto cukraus
  • 1/2 citrinos sultys
  • Saujelė kapotų pistacijų, patiekti

Įkaitinkite orkaitę iki 180C.

Supjaustykite rabarbarus 3-4cm ilgio griežinėliais. Supilkite į kepimo indą (aš ištiesiu dugną kepimo popieriumi, taip sutaupau laiko indo plovimui) su cukrumi ir citrinos sultimis. Viską išmaišykite rankomis, kad rabarbarai apsiveltų cukrumi.

Kepkite apie 15-20 minučių arba kol gražiai parus ir karamelizuosis.  Prieš patiekdami leiskite atvėsti ir sulaužykite masę gabaliukais.

Skanaus!

Kiti receptai