
Ruduo man visada kvepia moliūgu – jaukiu, kvapniu, nostalgišku. Tad kai norisi jaukumo, bet ne dar vienos sriubos, gaminu šią pastą. Paprasta, bet gurmaniška. Mažai pastangų, daug jaukumo. Tobulas comfort food, kai norisi šilumos ne tik išorėje, bet ir viduje.
Ir, žinoma, pagrindinis herojus čia – pasta RAGUSO iš @amoredelilietuva . Ta kuri net paprastą vakarienę paverčia mažyte švente.🍝
Jums taip pat gali patikti:


Moliūgų pasta su mocarela ir šalaviju
Reikės
- 500 g pastos RAGUSO
- 500 g moliūgo
- 330 g ekologiškos pomidorų tyrės
- 1 česnako galvutė
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- Mocarelos sūrio– pagal skonį
- Mėgstamų prieskonių as naudoju ciberžolę, rozmariną, čili dribsnius
- Šalavijo lapelių
- Žiupsnelis druskos ir pipirų
- Smulkintų anakardžių riešutų
Gaminimas
- Moliūgą supjaustykite stambiais gabalėliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstytkite prieskoniais ir kartu su česnaku iškepkite 200C orkaitėje (20-25min).
- Išvirkite pastą iki „al dente“.
- Moliūgus kartu su česnaku ir pomidorų tyre sutrinkite iki vientisos masės.
- Pastą supilkite į kepimo indą ir išmaišykite kartu su moliūgų piure. Apibarstykite mocarelos sūriu. Uždėkite šalavijo lapelius ir smulkintus anakardžių riešutus. Uždenkite ir kepkite 180C orkaitėje 15-20min.
Recepto draugas amoredeli.lt prekiaujanti aukščiausios kokybės produktais tiesiai iš Italijos.



