Nekeptas desertas su avietėmis ir rikota

Tai desertas, įkvėptas indelio deserto, kurį gaminau LRT laidoje „Labas rytas, Lietuva”. Labai jau skaniai jame rikota susidraugavo su kondensuotu pienu ir tiek pagyrų susilaukė, kad tiesiog negalėjau nepagaminti deserto ir torto pavidalu.

Tai paprastas, nekeptas, greitai pagaminamas vasariškas desertas, kuris ypač patiks sutirštinto pieno desertų mylėtojams. Avietes galima keisti šilauogėmis, gervuogėmis ar kitomis uogomis. Tad kol uogų derlius lepina, kviečiu pasigaminti šį vasarišką desertą. Ypač skanus prie puodelio kavos.

Jums reikės:

  • 500g rikotos sūrio
  • 16vnt damų pirštelių sausainių
  • Stiklinė šaltos kavos (sausainių mirkymui)
  • 50g želatinos
  • 380g (indelis) sutirštinto pieno
  • Stiklinė aviečių
  • Aviečių ir mėtų papuošimui

Kekso kepimo formą išklokite maistine plėvele.

Želatiną ~10min pabrinkinkite mažame kiekyje (maždaug 5 šaukštuose) vandens. Tada ištirpinkite garų vonelėje ir palikite pravėsti.

Rikotą ir sutirštintą pieną išsukite iki vientisos masės. Supilkite želatiną ir išmaišykite.

8 damų pirštelius pamirkykite kavoje ir klokite skersai į formos dugną. Supilkite pusę kremo. Pilkite nuplautas ir nudžiovintas avietes. Užpilkite likusį kremą. Ir užbaikite sluoksniavimą sudėdami likusius pamirkytus damų pirštelius.

Pyragą uždenkite maistine plėvelė ir dėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms, geriausiai per naktį.

Papuoškite avietėmis bei mėtomis.

Skanaus!

Kiti receptai