Trupininis pyragas su juodaisiais serbentais

Be pridėtinio cukraus!

Tai pyragas kurį kepiau pyragų dienai.

Socialinių tinklų sekėjai prašė įdomesnio. Tad šįkart priėmiau iššūkį ir kepiau pyragą be pridėtinio cukraus. Bet jei cukrus jums draugas, tuomet įdarui puikiai tinka ir močiučių verdamos juodųjų serbentų uogienės.

Išvaizda mane kiek pavedė, bet bet skonis nė kiek. Ypač skanus kitą dieną, kada visi skoniai jau apsijungę, o pyragas sustengęs. Tad kepti reiktų kiek iš anksto.


Sudėk savo chaotišką kasdienybę į sistemą


Ingredientai

Tešlai:

  • 200g universalių miltų
  • Žiupsnelis  druskos
  • 90 g šalto sviesto
  • 3-4 šaukštai ledinio vandens

Įdarui:

  • 1 puodelis juodųjų serbentų (tinka ir šaldyti)
  • 1 puodelis smulkiai pjaustytų datulių
  • Truputis druskos
  • 5 šaukštai vandens

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir druską; sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą. Sviestą trinkite tarp pirštų iki kol tešla taps trupiniais.  Tada supilkite dalimis supilkite vandenį ir minkykite iki vientisos masės.  

Tešlą įvyniokite į  maistinę plėvelę ir palikite bent valandai šaldytuve.

Įdarui skirtus ingredientus sudėkite į puodą ir virkite iki vientisos masės. Jei datulės labai išdžiūvusios prieš verdant bent pusvalandžiui pamerkite kambario temperatūros vandenyje.

Įkaitinkite orkaitę iki 180C°. Kepimo formą (26cm skersmens) ištepkite sviestu arba aliejumi.

Maždaug penktadalį tešlos atidėkite trupiniams.  Likusią tešla iškočiokite ir ja išklokite kepimo formos dugną. Pilkite pasiruoštą įdarą ir ant viršaus užtrupinkite trupinius.

Kepkite 45-50 minutes arba kol tešla taps auksinės spalvos.

 Atvėsinkite ant grotelių.

Skanaus!

Kiti receptai