Tagliatelle su daržovėmis

Apie receptą. Receptą aptikau itališkų receptų knygoje, kuri buvo namo, kuriame gyvenome Italijoje, Aostos slėnyje, knygų lentynoje. Ir vos perskaičius aplankė toks eurekos momentas, nes sriubos mūsų namuose, kaip šiam recepte, vaikų valgomos buvo visada, tik niekada to oficialiai nepripažinau. Turbūt ir jūs esat matę žmonių, kurie iš sriubos išrenka daržoves, o skystimą palieka. Tad ši sriuba būtent tokia – tirštimo mėgėjams, ir nebet kokia, o su ilgais kantrybės valgant reikalaujančiais makaronais.

Tiesa aš jį kiek patobulinau, šį tą pridėjau ir šį tą atėmiau. Ką pridėjau? Ogi sultinį, nes pagal receptą viskas verdama užpylus vandeniu. Pagalvojau, kad jei jau skystimas yra nenupilamas, o su juo patiekiamas patiekalas – sultinys bus skaniau. O nedėjau kopūsto, nes jis mūsų namuose nelabai mėgstamas. Tad jei esat kopūstų mėgėjai, pridėkit dar ir smulkiai pjaustytą kopūstą (jį reikėtų blanširuoti – nuplikyti verdančiu vandeniu). Ir tiesa, recepte naudojamas žalias pakepintas svieste šalavijas, kuris yra užbarstomas prieš patiekiant. Deja, kai už lango sniegas aš ir norėdama nusipirkti neradau, bet manau čia jis skaniai suderėtų. Ir svarbiausiai, nepamirškit užtarkuoti parmezano, ką aš pamiršau padaryti prieš fotografuodama 😀 čia jis tiesiog būtinas.

Ingredientai:

  • 300g tagliatelle makaronų
  • 1 bulvė
  • Poro baltoji dalis
  • 150g konservuotų žirnelių (tinka ir šaldyti arba žali)
  • 1 nedidelė morka
  • 1 česnako skiltelė
  • 1l daržovių sultinio
  • Keletas šalavijo lapelių
  • 50g tarkuoto parmezano sūrio
  • 30g sviesto
  • Druskos pipirų pagal skonį

Daržoves supjaustykite kubeliais. Berkite į puodą ir užpilkite vandeniu arba sultiniu ir pavirkite keletą minučių. Sudėkite makaronus ir virkite pagal reikalavimus.

Česnaką lengvai sutrinkite, šalavijų lapus pasmulkinkite ir lengvai kartu su česnaku apkepkite keptuvėje su sviestu.

Prieš patiekiant, makaronus išgriebkite į lėkštę, užpilkite keliais šaukštais sultinio, apibarstykite šalavijais ir tarkuotu parmezanu.

Skanaus !

Kiti receptai