Sluoksniuotis „Trifle“ su „Oreo“ sausainiais

Receptas nepaliekantis abejingų! ir tai dar vienas receptas iš vasarinio Virtuvė numerio!

Ingredientai:

  • 400g šokoladinio biskvito (geriausiai braunio)
  • 100g juodojo šokolado
  • 100ml grietinėlės (10%)
  • 600ml grietinėlės (36%)
  • 100g cukraus
  • 1 šaukštas citrinos sulčių
  • Vanilinio cukraus
  • 200g Philadelphia tipo sūrio
  • 30vnt “Oreo”sausainių

Papuošimui:

  • 2vnt. „Oreo“ sausainių trupiniai (be kremo)
  • 12vnt „Oreo“ sausainių

1. Atskirame inde išplakite grietinėlę su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinos sultimis. Pabaigoje įmaišykite sūrį ir iki trupinių susmulkintus 6vnt. “Oreo” sausainius. Prieš smulkinant kremą iš sausainių išimkite. Kremą atidėkite.

2. Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą ir sumaišykite su 100ml grietinėlės.

3. Sluoksniuojame: ant dugno dėkite kubeliais supjaustytą biskvitą ir apliekite jį maždaug puse šokoladinio kremo. Ant viršaus dėkite 12vnt “Oreo” sausainių. Galima jų nesmulkite, bet kad būtų patogiau desertą iš indo imti aš sausainius sulaužau. Viską užklokite grietinėlės-sūrio kremu. Viską dar kartą pakartokite.

4. Prieš patiekiant palikite bent porai valandų šaldytuve.

5. Papuoškite „Oreo“ sausainiais ir trupiniais.

Skanaus!


NAUJIENA!

Kaip suplanuoti meniu šeimai:

4 savaičių kursas

Kiti receptai