„Twix“ batonėliai. Veganiški ir be glitimo

Net jei ir nesate saldumynų ir desertų fanas, nutinka akimirka, kai užplūsta noras suvalgyti kažko saldaus ir skanaus. Ir ne tik pasimėgauti, bet kad dar negraužtų ir sąžinė už tuos suvalgytus kąsnelius. Būna nutinka ir man.

Kitas aktualus ir niekada ramybės nenuadantis man klausimas – vaikų užkandžių dėžutės, kurių reikalavimai yra gan aukšti, o mano vaizduotė dažnai jau nebeturi resursų. Tad ieškodama naujų receptų renkuosi tuos, kurie vienaip ar kitaip tinka į užkandžių dėžutes.

Šis receptas irgi neišimtis. Veganiški, be glitimo, saldūs iš draugiškų sveikatai produktų ir dar tinka į užkandžių dėžutes. Puikiai tiks ir prie kavos ar arbatos. Argi skamba ne fantastiškai?

„Twix“ batonėliai. Veganiški ir be glitimo.

Paprasti, sveiki trijų sluoksnių žemės riešutų sviesto batonėliai, pagaminti iš natūralus žemės riešutų sviesto, migdolų miltų, klevų sirupo ir šokolado (sutrauktą bendrą ingredientų sąrašą rasite PASTABOSE po receptu).
Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 1 hour
Visas laikas 1 hour
Patiekalas Dessert
Porcijos 16 batonėlių

Reikės
  

Trapios tešlos pagrindui:

  • stiklinės migdolų miltų
  • 3 šaukštai kokosų aliejaus
  • 2 šaukštai klevų sirupo
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • ¼ šaukštelio druskos

Žemės riešutų sviesto sluoksniui:

  • stiklinės žemės riešutų sviesto
  • stiklinės klevų sirupo
  • ¼ stiklinės kokosų aliejaus
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • ¼ šaukštelio jūros druskos

Šokolado sluoksniui:

  • ¾ stiklinės šokolado drožlių
  • 1 šaukšto kokosų aliejaus

Gaminimas
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių. 20x20kvadratinę formą išklokite kepimo popieriumi popieriumi.
  • Dubenyje sumaišykite migdolų miltus, kokosų aliejų, klevų sirupą, vanilės ekstraktą ir druską. Maišykite  šakute iki vientisos tekstūros. Sudėkite į formą ir pirštais tolygiai paskirstykite. Kepkite 10 minučių. Palikite atvėsti bent 10 minučių.
  • Paruoškite riešutų sviesto karamelės sluoksnį. Supilkite žemės riešutų sviestą, klevų sirupą, kokosų aliejų, vanilės ekstraktą ir jūros druską į vidutinį puodą ir pakaitinkite maždaug 2 minutes ant vidutinės-ugnies, kol karamelė pradės šiek tiek burbuliuoti. Nuolat maišykite. Supilkite ant šiek tiek atvėsusio pagrindo. Palikite šaldytuve ~30min. kad karamelė sukietėtų.
  • Paruoškite šokoladosluoksnį. Garų vonelėje ištirpinkite šokolado drožles ir kokosų aliejų. Supilkiteant karamelės sluoksnio ir tolygiai paskirstykite. Dėkite į šaldytuvą bent 20 minučių, kol šokoladas visiškai sustings ir batonėliai atvės.
  • Batonėlius laikykite uždengtus šaldytuve.
  • Skanaus!

Pastabos

Jūsų patogumui besikartojančius ingredientus apjungiau ir ingredientų sąrašas tuomet atrodo štai taip:
Ingredientai:
  • 7 1/3 šaukštai klevų sirupo
  • 1 1/2 stiklinės migdolų miltų
  • 3/4 puodelio šokolado drožlių
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 1/4 šaukštelio jūros druskos
  • 2 šaukšteliai vanilės
  • 8 šaukštai kokosų aliejaus
  • ⅔ puodelio žemės riešutų sviesto
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai