Vengriškas jautienos guliašas

Vengriškas guliašas dažnai vadinamas Vengrijos kulinariniu šedevru. Šis sotus ir turtingas troškinys pavergė žmonių širdis ir skonio receptorius visame pasaulyje ir tapo vengriškos virtuvės simboliu. Šis guliašas – tai ne kas kita, o sotus jautienos troškinys su bulvėmis, morkomis ir sočiu pomidorų bei vengriškos paprikos padažu, lėtai troškinamas kol suminkštės. Ryškios spalvos, viliojantys aromatai ir nepamirštamas skonis daro jį tikrai nepaprastu.

Ingredientai:

  • 1,3 kg jautienos
  • 2 arbatiniai šaukšteliai druskos
  • 1/2 arbatinio šaukštelio stambiai maltų juodųjų pipirų
  • 2 šaukšteliai saldžiosios paprikas
  • 70 g augalinio aliejaus
  • 3 svogūnai
  • 1 skiltelė česnako,
  • 4 bulvės
  • 4 morkos
  • 1 šaukštas pomidorų pastos
  • 3 šaukštai Volčesterio padažo
  • 2 šaukštai rudojo cukraus
  • 1 šaukštas raudonojo vyno acto
  • 720 g jautienos sultinio

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 160C laipsnių.
  2. Jautieną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Ant jų suberkite druską, pipirus, papriką ir  gerai išmaišykite.
  3. Į karščiui atsparų indą (tinkamą kepti orkaitėje) ant vidutinės ugnies įpilkite aliejaus ir gerai apkepkite jautienos kubelius iš visų pusių maždaug 5–6 minutes ir  išimkite iš keptuvės.
  4. Sumažinkite ugnį iki vidutinės, į puodą suberkite svogūnus, česnakus ir kepkite, kol taps skaidrūs, maždaug 3–4 minutes.
  5. Įdėkite vidutinio dydžio kubeliai pjaustymas bulves ir morkas, pomidorų pastą, Volčesterio padažą, rudąjį cukrų, raudonojo vyno actą, jautienos sultinį ir apkepintus jautienos kubelius (kartu su lėkštėje esančiomis sultimis). Viską gerai išmaišykite.
  6. Indą uždenkite ir pašaukite į orkaitę 2 valandoms arba kol mėsa suminkštės.

Labai skanu su raugintais agurkais arba burokėlių salotomis.

Skanaus!

Kiti receptai