Vokiški migdoliniai pusmėnuliai

Šie vokiškis migdoliniai sausainiai (Vanillekipferl)  yra tradiciniai vokiški kalėdiniai sausainiai, pagaminti iš maltų riešutų ir pabarstyti vaniliniu cukrumi!

Sausainiams:

  • 320g universalių miltų,
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 250g nesūdyto sviesto, šalto
  • 150g cukraus pudros
  • 120g smulkiai maltų migdolų
  • ½ vanilės ankšties arba 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto

Apibarstymui:

  • 80g cukraus pudros
  • ½ vanilės ankšties

Dubenyje maišytuvu sumaišykite miltus, druską, kubeliais supjaustytą sviestą, cukraus pudrą, migdolus ir vanilės sėklas. Maišykite vidutiniu greičiu, kol susidarys trapi tešla. Jei tešla per daug trapi, įpilkite 1-2 šaukštus pieno.

Tešlą rankomis suspauskite į kamuoliuką, suvyniokite į plastikinę plėvelę ir padėkite vienai valandai į šaldytuvą.

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

Tešlą iškočiokite į maždaug 1-1,5cm  storio ritinį ir supjaustykite jį maždaug 4cm ilgio gabalėliais. Nusmailinkite galiukus ir kiekvieną sulenkite į pusmėnulio formą. Dėkite  ant kepimo skardos poros centimetrų  atstumu vienas nuo kito.

Kepkite 12–15 minučių (priklausomai nuo sausainių dydžio) arba kol kraštai taps auksiniai.

Nubrauktas vanilės sėklas sumaišykite su cukrumi. Mišinį užsijokite ant karštų sausainių.  Leiskite jiems visiškai atvėsti, tada dar kartą apibarstykite sukraus pudra.

Šie sausainiai išlieka švieži iki 3 savaičių, laikant juos  sandariame inde vėsioje vietoje.

Skanaus!

Kiti receptai