Šio indo skirto sluoksniuočio („Trifle“) gamybai įsigijimą planavau kokius du metus ir vieną dieną planas virto realybe.
„Trifle“ – tai angliškas sluoksniuotas desertas, kuriame yra kremo, biskvito (galima keisti vafliais, sausainiais), vaisių, uogų, džemo ir plaktos grietinėlės ar kito kremo, želė sluoksniai.
O pirmas bandymas buvo nutolęs toli nuo angliškos klasikos, bet labai vykęs mano merginų sugalvotas derinys: bananai su šokoladiniu ganašu, bananais ir vafliais.
Ingredientai:
• Šokoladinių perteptų vaflių (80g)
• 3 bananai
• 200ml plakamosios grietinėlės (36%) (plaktos gritinėlės sluoksniui)
• 1 šaukštas citrinos sulčių
• 50g cukraus
• 200 g juodojo šokolado
• 400 g riebios grietinėlės (36%)(ganašui)
• Šokoladinių saldainių papuošimui
Ilgiausiai truks ganašo paruošimas, jį geriausiai pradėti ruošti iš vakaro ir laikyti per naktį šaldytuve.
Į atsparų karščiui ir šalčiui indą sulaužykite šokoladą. Indą uždėkite ant puodo su vandeniu ir kaitinkite kol šokoladas išsilydys.
Kitame puode užkaitinkite grietinėlę iki beveik užvirimo. Supilkite ant ištirpinto šokolado ir gerai išmaišykite.
Atvėsinkite ir 6-8h, geriausiai nakčiai, dėkite į šaldytuvą.
Išėmę iš šaldytuvo išplakite mikseriu, kol gausis tirštas kremas.
Atskirame inde išplakite grietinėlę su cukrumi ir citrinos sultimis.
Ir galiausiai viską sluoksniuokite: ganašas, vafliai, bananai, ganašas, vafliai, bananai, grietinėlė.
Prieš patiekiant palikite porai valandų šaldytuve. Patiekiant papuoškite šokoladiniais saldainiais ar šokolado gabaliukais.
Skanaus!