„Bemėsis pirmadienis”! O šį pirmadienį daržovių troškinys labai gražiu pavadinimu „Čakalala“ iš Pietų Afrikos virtuvės. Tiesa pasakius tai tas pavadinimas mane ir pavergė. Mėgstu tokius patiekalus kurių pavadinimus smagu tarti. Ir tai dar vienas receptas blogerių projektui „Su šaukštu per pasaulį”.
Ingredientai:
- 3 šaukštai aliejaus
- 1 svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 50 g imbiero
- Morka
- 2 šaukštai kario miltelių
- 1 raudonoji paprika
- 5 didelės sutarkuotos morkos
- 2 šaukštai pomidorų tyrės
- 400 g skardinės pjaustytų pomidorų
- 2 šakelės šviežių čiobrelių lapelių
- 400 g skardinės keptų pupelių
- Druskos ir pipirų pagal skonį
Jums taip pat gali patikti:
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Tada suberkite svogūną ir pakepinkite, kol taps skaidrus ir suminkštės.
Dėkite smulkintą česnaką, imbierą ir kario miltelių. Pakepinkite kol viskas apsijungs.
Suberkite smulkintas paprikas ir troškinkite apie 2 min.
Tada dėkite morkas ir išmaišykite kad pasiskirstytų prieskoniai. Sudėkite pomidorus ir pomidorų pastą ir vėl išmaišykite. Troškinkite 5-10 min.
Sudėkite keptas pupeles ir šviežius čiobrelius. Troškinkite dar 5 min.
Nuimkite nuo ugnies. Galima patiekti karštą arba šaltą.
Skanaus!