Pietų Afrikos daržovių troškinys „Čakalala“

„Bemėsis pirmadienis”! O šį pirmadienį daržovių troškinys labai gražiu pavadinimu „Čakalala“ iš Pietų Afrikos virtuvės. Tiesa pasakius tai tas pavadinimas mane ir pavergė. Mėgstu tokius patiekalus kurių pavadinimus smagu tarti. Ir tai dar vienas receptas blogerių projektui „Su šaukštu per pasaulį”.

ValgėSpalvė krautuvėlė - tai, kas geriausia
Krautuvėlė

Ingredientai:

  • 3 šaukštai aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 50 g imbiero
  • Morka
  • 2 šaukštai kario miltelių
  • 1 raudonoji paprika
  • 5 didelės sutarkuotos morkos
  • 2 šaukštai pomidorų tyrės
  • 400 g skardinės pjaustytų pomidorų
  • 2 šakelės šviežių čiobrelių lapelių
  • 400 g skardinės keptų pupelių
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Tada suberkite svogūną ir pakepinkite, kol taps skaidrus ir suminkštės.

Dėkite smulkintą česnaką, imbierą ir kario miltelių. Pakepinkite kol viskas apsijungs.

Suberkite smulkintas paprikas ir troškinkite  apie 2 min.

Tada dėkite morkas ir išmaišykite kad pasiskirstytų prieskoniai. Sudėkite pomidorus ir pomidorų pastą ir vėl išmaišykite. Troškinkite  5-10 min.

Sudėkite keptas pupeles ir šviežius čiobrelius. Troškinkite dar 5 min.

Nuimkite nuo ugnies. Galima patiekti karštą arba šaltą.

Skanaus!

Kiti receptai