Kišas su vištiena ir žirneliais

Kišas – tai prancūziškas (pranc. quiche) nesaldus pyragas su trapios tešlos pagrindu, kurio vidus užpildytas mėsos, žuvies ar daržovių variacija, viską surišant kiaušinio plakiniu.  Kišas- puikus patiekalas, kada reikia sunaudoti likučius. Tad šįkart dalinuosi receptu, kuris puikiai tinka po didžiųjų švenčių, likusių virtienos ar kitokios mėsos likučiams sunaudoti.
*Šis receptas buvo skelbtas žurnalo „Virtuvė nuo…iki” 2022m rudens numeryje.

Tešlai:

  • 200g miltų
  • 1 didelis kiaušinis
  • 100g šalto sviesto
  • Žiupsnelis druskos

Įdarui:

  • 400g vištienos krūtinėlės
  • Vištienos prieskonių (pagal pakuotės instrukciją)
  • 200ml grietinėlės (10 proc. riebumo)
  • 2 kiaušiniai
  • 100g parmezano sūrio
  • Poro baltoji dalis
  • 1 didelė morka
  • 100g šaldytų žirnelių (atitirpdintų)
  • Saujelė šviežių raudonėlių
  • Druskos
  • Pipirų
  • Aliejaus kepimui
  • Džiovintų žirnių ar pupelių pagrindo kepimui.

  1. Pasiruoškite 26cm uždarą kepimo formą.
  2. Miltus sumaišykite su druska. Sviestą supjaustykite smulkiais gabaliukais ir rankomis įminkykite į miltus, kol nesijaus sviesto gabaliukų. Įpilkite paplaktą kiaušinį ir viską gerai išminkykite. Minkykite tol, kol tešla nelips prie rankų. Įvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir dėkite pusvalandžiui pailsėti į šaldytuvą.
  3. Išėmę iš šaldytuvo iškočiokite tešlą kiek didesniu apskritimu nei pasirinkta kepimo forma ir išklokite iškočiota tešla formos dugną ir kraštus. Tešlos perteklių nupjaukite peiliu. Subadykit pagrindą šakute.
  4. Kadangi įdaras bus dedamas jau apkeptas, tad kišo pagrindą reikia pusiau iškepti prieš dedant įdarą. Dedame kepimo popieriaus ant tešlos dugno ir paspaudžiame džiovintais žirniais ar pupelėmis (žr. nuotrauką žemiau), kad pagrindas neišsipūstų. Kepame 170C orkaitėje 20min. Žirnius išimame, jie jau savo darbą atliko.
  5. Kol kepa tešlos pagrindas pasiruoškite įdarą.
  6. Vištos krūtinėlę supjaustykite smulkiais gabaliukais apibarstykite prieskoniais ir pakepkite keptuvėje.
  7. Smulkiai pjaustytą porą, kubeliais pjaustytas morkas pakepkite aliejuje. Kai morkos pakeis spalvą sudėkite žirnelius ir lengvai viską dar pakepinkite.
  8. Kiaušinį išplakite, dėkite druską, pipirus, raudonėlius. Pilkite grietinėlę, dėkite tarkuotą parmezaną. Viską geria išmaišykite.
  9. Ant apkepusio pagrindo dėkite keptą vištieną, daržoves, užpilkite kiaušinio – grietinėlės plakiniu.
  10. Kepkite 170C orkaitėje dar 20-25min.
  11. Prieš pateikdami, palikite kišą 5 minutes pailsėti. Apibarstykite smulkintais žalumynais.

Skanaus!

Kiti receptai