Moliūgų duona su graikiniais riešutais

Ingredientai:

  • 3 dideli kiaušiniai
  • 1 1/2 stiklinės cukraus
  • 1 stiklinė augalinio aliejaus
  • 1 stiklinė moliūgų tyrės
  • 3 stiklinės universalių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis malto imbiero
  • 1 arbatinis šaukštelis maltų gvazdikėlių
  • 3 arbatinius šaukštelius malto cinamono
  • 1 arbatinis šaukštelis malto muskato riešuto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 stiklinė stambiai pjaustytų graikinių riešutų
  • Juodojo šokolado aptepimui (jei norite)

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C.
  2. Kekso kepimo formą ištepkite aliejumi.
  3. Dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi, aliejų ir moliūgo tyrę.
  4. Į kitą dubenį persijokite miltus, gvazdikėlius, cinamoną, muskato riešutą, druską ir kepimo miltelius.
  5. Sumaišykite sausus ingredientus su šlapiais. Gerais išmaišykite ir įmaišykite graikinius riešutus. Supilkite tešlą į kepimo formą.
  6. Kepkite 180C orkaitėje 40-50 min., kol įsmeigus medinį pagaliuką jis bus švarus.
  7. Leiskite atvėsti ir jei norite aptepkite tirpintu juodu šokoladu ir papuoškite graikiniais riešutais.

Skanaus!

Kiti receptai