Tinginys – mūsų šeimoje vienas iš mėgstamiausių desertų. O man jis patinka tuo, kad pagaminamas labai greitai, yra vietos improvizacijai, visada pavyksta ir pirmas dingsta nuo stalo. Turiu visą, net 18 tinginių receptų kolekciją. Bet joje nebuvo nė vieno palankesnio sveikatai recepto (be pieno produktų, su pilno grudo sausainiais ar pan), tad mintis pagaminti būtent tokį tinginį kirbėjo jau seniai, tačiau tuo pačiu jis turėjo būti ir patrauklus vaikams, nes kaip žinia vaikai yra geriausi skonio kritikai, ypač desertų.
Šaltyje džiovintų uogų miltelius dažnai naudoju desertų puošyboje, nes jie suteikia ne tik estetišką vaizdą bet ir kvepia vasarą bei uogomis. Tad kaip tik puošiant šiųmetinius desertus Kalėdoms pagalvojau, o kodėl ir tinginys negali kvepėti vasara, juk dabar tas laikas kai saulės ir vasaros ilgimės labiausiai. Tad patį receptą ir padiktavo būtent šaltyje džiovintų braškių milteliai. O kai pagrindinis ingredientas yra natūralus, kiti ingredientai tiesiog negali būti bet koki. Teko kiek paeksperimentuoti, bet galiausiai gavosi tobulas tinginys! Tiek spalva tiek ir tekstūra.
Braškinis tingnys
Reikės
- 400 ml kokosų pieno 18% riebumo
- 100 g kakavos sviesto
- 100 g šaltyje džiovintų braškių miltelių
- 3-5 šaukštų agavų sirupo
- 480 g pasirinktų sausainių
Gaminimas
- Formą ištieskite kepimo popieriumi.
- Sausainius sulaužykite smulkiais gabaliukais.
- Ant nedidelės kaitros iki vientisos masės ištirpinkite kakavos šviestą, agavų sirupą ir kokosų pieną. Neužvirkite!
- Į kiek pravėsusią masę įmaišykite braškių miltelius ir viską kruopščiai išmaišykite. Gautą masę pilkite ant sausainių ir vėl išmaišykite.
- Sudėkite į pasirinktą formą, šaukštu paspaudykite paviršių, kad neliktų oro tarpų. Palikite šaldytuve per naktį.
- Prieš patiekiant papuoškite.
Fantastiškas!