Citrinų ir mėlynių Soufra

Tai tikras šios vasaros atradimas! Greitai pagaminamas, netikėto skonio ir itin gražiai atrodantis, graikiškas filo tešlos pyragas su citrininiu grietinėlės kremu ir uogomis.

Suplanuok savo šeimos meniu

Ir taupyk laiką, pinigus ir energiją!

Kadangi šaldytuve turėjau pasisaugojusi pakuotę Filo tešlos (pasirodo nėra taip jau paprasta jos įsigyti kada tik panorėjus), tad norėjau iš jos pagaminti kažką įdomesnio ir vasariškai atrodančio. Akis užkliuvo už Soufros. Pavadinimas skamba gal kiek ir mandrai, bet patikėkite, pagaminsite tikrai nesunkiai, o skonis nustebins. Pyragas puikiai tiks pasiimti į iškylas, ar nustebinti savaitgalio pietų susirinkusius draugus ar artimuosius.

Mėlynes galite keisti avietėmis, šilauogėmis, pistacijomis.

Citrinų ir mėlynių soufra

Greitai pagaminamas, netikėto skonio ir itin gražiai atrodantis, graikiškas filo tešlos pyragas su citrininiu grietinėlės kremu ir uogomis.
51
Pasiruošimo laikas 20 minutes
Gaminimo laikas 35 minutes
Visas laikas 55 minutes
Patiekalas Desertas
Virtuvė Graikijos

Reikės
  

  • 1 pakuotės "Mantinga" filo tešlos
  • 250 g sviesto lydyto
  • 600 ml grietinėlės 36%
  • 200 g cukraus pudros
  • 5 kiaušinių
  • 1 arbat. šaukštelio vanilėspastos
  • 2 citrinų žievelės
  • 125 g šviežių mėlynių arba šilauogių
  • Cukraus pudros pateikimui

Gaminimas
 

  • Filo tešlą atitirpdinkite iki kambario temperatūros pagal instrukciją ant pakuotės.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. 30 cm skersmens apvalią kepimo skardą ištepkite sviestu.
  • Grietinėlę, cukrų, kiaušinius ir citrinų žieveles plaktuvu sumaišykite iki vientisos masės. Atidėkite.
  • Patieskite vieną Filo tešlos lapą ant darbastalio. Ištepkite lydytu sviestu ir ant viršaus uždėkite antrą Filo tešlos lapą. Sulakstykite armonikėlę. Perkelkite sulankstytą Filo tešlą į apvalios kepimo skardos centrą ir pradėkite vynioti per vidurį, kad jis būtų panašus į rožę. Pakartokite su likusiais Filo tešlos lapais dėdami juos aplink centrinę rožę, kol kepimo forma bus pilna.
  • Viršų aptepkite likusiu lydytu sviestu ir kepkite maždaug 15 minučių arba kol taps šviesiai auksinės spalvos.
  • Tolygiai užpilkite kreminį kremą ant filo tešlos, pabarstykite mėlynėmis, dalį jų sudėkite į tarpus.
  • Įdėkite skardą atgal į orkaitę ir kepkite apie 30 minučių ir įgaus auksinę spalvą.
  • Išimkite Soufrą iš orkaitės ir leiskite atvėsti apie 10 minučių. Apibarstykite cukraus pudra.
  • Skanaus!

Pastabos

Mėlynes galite keisti avietėmis, šilauogėmis, pistacijomis.
Antro kepimo metu Soufra gali pakilti. Išėmus iš orkaitės ji vėl nusileis į vietą.
Naudojama forma gali skirtis nuo mano, tad į formą pilkite tik tiek skysčio, kiek reikia tešlai apsemti (neperpildykite).
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas