Šįkart patirtis buvo ypatingai atsakinga – ledų receptas NAUJAI Rašytoja Jovita Mazina šį rudenį pasirodysiančiai knygai!
Mėgstu iššūkius išeinančius už virtuvės ribų. Bet šįkart iššūkis buvo dar ir labai magiškas, vaikiškas ir ypatingai skanus. Ledai kurių nebūčiau sugalvojus pagaminti šiaip.
Receptas tinka gaminti ledus ledų aparate, plakikliu ar kokteilinėje
Ingredientai:
- 400ml grietinėlės
- 400g kondensuoto pieno
- 500g gervuogių (galima keisti kitomis uogomis: šilauogėmis, mėlynėmis, avietėmis)
- Guminukų* ir smulkių zefyriukų
- Vaflinių kūgelių pateikimui
- Gervuogių ir mėtų lapelių papuošimui
Jums taip pat gali patikti:
Ledų gamybą pradėkite nuo uogų paruošimo. Gervuoges sutrinkite ir pertrinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių.
Grietinėlę plakikliu išplakite iki standžių putų (neperplakite!). Švelniai įmaišykite kondensuotą pieną ir gervuogių sultis.
Supilkite masę į šaldymui tinkamą indą ir mentele įmaišykite guminukus ir zefyriukus.
Palikite 4-6 h, geriausiai per naktį, šaldymo kameroje sustingti. Kad nesusidarytų ledų kristaliukai paviršiuje pradėjus ledams šalti (maždaug po valandos ) reikia permaišyti masę mentele.
Patiekite ledus vafliniuose kūgeliuose papuošę gervuogėmis ir mėtomis.
Skanaus!
Jei naudojate ledų gaminimo aparatą visus ingredientus supilkite kartu, o guminukus ir zefyriukus įmaišykite jau į pagamintus ledus. Šaldiklyje ledus laikykite dar 1-2h, kad viskas apsijungtų.
*guminukus rinkitės kuo smulkesnius ir minkštesnius, galima naudoti ir marmeladinius saldainius.
Gidas, kaip šeimos meniu planavimą paversti įpročiu!