Sluoksniuotis “Trifle” su trešnėmis ir rikota.

Ir tai yra bene paprasčiausias “Trifle” kokį gaminau. Pagal šį receptą galima gaminti ir indelio desertus. Įsibėgėjant uogų derliui nepraleiskite progos pasimėgauti šiuo ypatingu skonių deriniu.

Ingredientai:

  • 500 gramų biskvito (naudojau „Kuršėnų” vyniotinį)
  • 500 gramų trešnių
  • 800 ml grietinėlės  (36% riebumo)
  • 250 g rikotos sūrio
  • 100 g cukraus pudros
  • 1 šaukštas citrinų sulčių (šviežiai spaustų)
  • 100g juodo šokolado

  1. Grietinėlę išplakite su cukraus pudra ir citrinos sultimis iki standžių putų. Bebaigiant plakti įmaišykite rkotos sūrį.
  2. „Kuršėnų“ vyniotinį supjaustykite 2-3 cm griežinėliais.
  3. Indo dugną ir viena eile šonus išklokite vyniotinio griežinėliais. Ant viršaus uždėkite pusę grietinėlės kremo. Užbarstykite pusę smulkinto šokolado drožlių. Uždėkite likusį kremą.  Uždenkite viršų plastikine plėvele ir palikite šaldytuve bent 4-6 valandoms, o dar geriau – per naktį.
  4. Prieš patiekiant, papuoškite trešnėmis (su kauliukais ir koteliais), ir šokolado drožlėmis.

Skanaus!

Kiti receptai