Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su voveraitėmis

Receptas, kurį nusižiūrėjau nuo anytos. Tai patiekalas, kurį ji visada bent kartą per vasarą pagamina. Kadangi šiais metais voveraičių derlius tikrai geras, o vaikai nelabai jas valgo, tai nusprendžiau, kad močiutės receptas bus tai kas turėtų jiems patikti.

Patiekalas gan greitai paruošiamas, skanus ir greitai dingstantis nuo stalo. Kuo puikiausiai pasigaminsite ir iš šaldytų voveraičių ne tik šviežių. Tačiau aš esu praktiška šeimininkė, tad kitą kartą gaminsiu ne apskritimo formos krepšelius, o kvadratinius, nes labai daug tešlos liko nepanaudotos.

Ir šįkart neturėjau citrinos, o citrina visada priduoda gaivos, tad naudojau graikišką jūros druską su citrina. Ji čia puikiai sugrojo savo partiją.

Ingredientai:

  • 500g sluoksniuotos „Mantingos” tešlos
  • 1 kiaušinio (aptepimui)
  • 400g virtų voveraičių
  • 250g grietinėlės (35% riebumo)
  • 200g tepamojo sūrelio su grybais,
  • 2 svogūnų (aš naudojau poro baltąją dalį)
  • 1 šaukšto sviesto
  • Smulkintų čiobrelių
  • Druskos,
  • Pipirų,
  • Keli lašai citrinos sulčių
  • Žiupsnelis kario

Tešlą atšildykite ir išspauskite lyginį skaičių apskritimų. Pusę jū aptepkite kiaušinio plakiniu, Kitoje pusėje jų išspauskite mažesnio dydžio apskritimus, išėmę vidurinę dalį bei aptepę kiaušinio plakinio uždėkite ant pilnų apskritimų ir vėl aptepkite kiaušinio plakiniu. Turi gautis šulinėliai. Aš naudojau dviejų dydžių taures apskritimams spausti.

Krepšelius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje 10-15 min. kol gražiai paruduos.

Kol kepa krepšeliai pasiruoškite voveraičių įdarą. Keptuvėje išlydykite sviestą ir apkepkite svogūnus (porus). Sudėkite voveraites, sūrelį, grietinėlę, druską pipirus bei prieskonius. Troškinkite 8-10min. Prieš baigiant troškinti užlašinkite kelis lašus citrinos sulčių.

Dar karštą įdarą sudėkite į krepšelius ir patiekite.

Skanaus!

Kiti receptai