Maisto spalvų terapija – oranžinė

Manoma, kad tai pati „apetitiškiausia“ maisto spalva. Pasaulyje atliktais tyrimais įrodyta, kad oranžinė spalva pakelia nuotaiką, skatina veikti, tad po sunkios dienos jėgas galima susigrąžinti užkandžiaujant apelsinus ar morkas. Šios spalvos vaisiai ir daržovės stiprina imuninę sistemą. Taigi krimsdami morkas galite apsisaugoti nuo peršalimų ir gripo.

Įsileidus į savo racioną daugiau apelsinų, morkų, moliūgų, abrikosų, mangų ir kitų oranžinių produktų, galima nebesirūpinti ir dėl virškinimo.

Oranžinė – tai sušildanti spalva, spinduliuojanti džiaugsmą ir išvaduojanti nuo neigiamų emocijų. Oranžinė daro mus komunikabilesnius, optimistiškesnius ir kūrybingesnius, įkvepia naujų idėjų. Ji skatina fiziškai ir protiškai tobulėti, gerai veikia virškinimo organus.

Šios spalvos maistas gali išvaduoti nuo įvairios kilmės ir pobūdžio skausmų, mėšlungio. Be to, jis skatina plaučių ląstelių atsinaujinimą ir didina jungiamųjų audinių elastingumą. Pats populiariausias oranžinis produktas – morkos, sukaupiančios ypač daug beta karoteno, iš kurio organizme gaminamas vitaminas A. Beta karotenas veikia kaip antioksidantas – saugo žmogaus organizmą nuo kenksmingo laisvųjų radikalų poveikio, apsaugo odą nuo saulės, stiprina imunitetą. Vitaminas C, kurio gausu oranžinės spalvos maiste, taip pat labai svarbus organizmui.

Oranžiniai produktai: morkos, apelsinai, šaltalankiai, batatai, geltonosios paprikos, mangai, kukurūzai, kai kurie sūriai, moliūgai ,medus, oranžinės paprikos, persimonai, abrikosai, mandarinai, papajos, datulės.

Receptų su oranžiniais produktais idėjos