
O šiandien gaminau iš polėkio ❤. Pastaruoju metu retai tam turiu laiko. Tad naudojau, tai ką radau šaldytuve ir spintelėse. Ir čia į pagalbą skubėjo mano pamėgtas „Rūta” šokoladas!!!
Šįkart jis avižinis – augalinės kilmės (tik mano desertas nesigavo augalinis – kitą kartą prižadu bus augalinis ?) ir be glitimo!!! Draugiškas veganams ir vegetarams. Žinau, kad jiems gerą augalinį šokoladą rasti sudėtinga, tad dalinuosi atradimu ir labai #rekomenduoju!


Šokoladinis indelio desertas Valentino dienai!
Reikės
- 90 g šokolado gabalėlių su avižomis
 - 20 vnt kukurūzų traškučių „Traškiai“
 - 100 ml grietinėlės (35% riebumo)
 - 2 vnt kiaušinių trynių
 - 100 ml pieno
 - 20 g cukraus
 - Žiupsnelis druskos
 
Papuošimui
- Smulkintų riešutų
 - Braškių
 - Mėtų
 
Gaminimas
- Kiaušinius, druską ir cukrų išplakite šluotele iki vientisos masės. Puode ant vidutinės užvirkite ugnies pieną ir grietinėlę.
 - Gautą mišinį plona srovele supilkite į kiaušinių plakinį. Nuolatos maišykite.
 - Gautą masę supilkite atgal į puodą ir užkaitinkite, bet neužvirkite!
 - Pilkite į plakimui tinkamą indą ir išplakite elektriniu plakikliu. Palikite atvėsti.
 - Į serviravimo indelius dėkite kukurūzus (10 vnt. į kiekvieną), pilkite šokoladinę masę.
 - Papuoškite mėtomis, braškėmis ir smulkintais riešutais.
 - Skanaus!
 
*Receptas paruoštas bendradarbiaujant su saldainių fabriku „Rūta”
#reklama
					
					
					
					
					
					


