Kiaušinių virimas raudoname vyne – vienas įspūdingiausių būdų sukurti nepakartojamą ir spalvingą Velykinio stalo puošmeną. Štai kaip tai galite padaryti:
Jums reikės:
- Nevirtų kiaušiniai (geriausia baltų)
- Raudono saldaus vyno
- 2 šaukštų cukraus
- Rankšluostis arba popieriniai rankšluosčiai
Instrukcijos:
Supilkite vyną į puodą, suberkite cukrų ir sudėkite kiaušinius. Vyno turi būti tiek, kad apsemtų kiaušinius.
Vyną užvirinkite ant vidutinės -stiprios ugnies. Kai vynas užvirs, sumažinkite ugnį ir leiskite kiaušiniams virti apie 10-12 minučių.
Nukelkite puodą nuo ugnies ir palikite šaldytuve 12-24h pastovėti. Kuo ilgiau kiaušiniai pabus vyne tuo labiau jie kristalizuosis.
Kai kiaušiniai pasieks norimą spalvą (video žr. žemiau), išimkite juos iš vyno mišinio ir palikite nudžiūti ant popieriniu rankšluosčio.
Pastaba: vyno mišinys gali palikti dėmes, todėl būtinai apsaugokite savo darbo vietą ir būkite atsargūs dirbdami su kiaušiniais.
Tikiuosi, kad Jums patiks šis unikalus būdas dekoruoti velykinius margučius.
Kiaušinių marginimas vašku
Paprastai ir suprantamai.
Gražių švenčių!
O kaip margučius dažyti baltuoju vynu ieškokite čia>>
Kinrožės – absoliutus šių metų atradimas! Miksavau jų arbatą ne tik su ciberžolėmis, bet ir su svogūnų lukštais, pastaruoju atveju…
Miela, Lina, AČIŪ Jums labai, kad dalinatės mintimis. Džiaugiuosi, kad pasiteisino mano siūlomi margučių dažymo būdai.