Cukinijų apkepas su feta ir saulėje džiovintais pomidorais

Šis receptas – netyčiukas. Prieš kelionę reikėjo ištuštinti šaldytuvą ir sunaudoti pirmąją užaugusią cukiniją, tad sudėjau tiesiog tai kas buvo likę šaldytuve. Patikėkit, šis Italija dvelkiantis receptas tikrai vertas dėmesio. Kol užrašiau receptą kepiau šį apkepą tris kartus, tad receptas yra tikrai patikrintas ir vertas dėmesio!

Jums reikės:

  • 1kg cukinijų
  • 3 kiaušinių
  • 150g Fetos sūrio
  • 2 šaukštų miltų (naudoju avižinius)
  • 150g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
  • 50g sūrio su mėlynuoju pelėsiu
  • Džiovinto rozmarino
  • Druskos, pipirų

  • Cukinijas sutarkuokite burokine tarka, pabarstykite druska (nepagailėkite, aš deda maždaug šaukštą), gerai išmaišykite ir palikite pastovėti apie pusvalandį.
  • Tuomet cukinijas gerai nuspauskite kiaurasamtyje. Aš pasitelkiu rankų jėgą (nuspaudžiu saujoje), tad mano turėtų cukinijų svoris sumažėja perpus.
  • Į cukinijų masę įmuškite kiaušinius, sutrupinkite sūrius, dėkite nusausintus ir pjaustytus saulėje džiovintus pomidorus ir viską gerai išmaišykite.
  • Dėkite miltus, pagardinkite pipirais, rozmarinu ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
  • Gautą masę pilkite į kepimui skirtą indą (aš šiek tiek jį patepu aliejumi nuo pomidorų) ir kepkite apie 40 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  • Patiekite su grietine. Man labai patinka valgyti su tzatziki, visad primena mylimą Graikiją.  

Skanaus!

Kiti receptai