Pereiti prie turinio
Valgė spalvė logotipas

Skaniai Ir Spalvingai

  • Pradžia
  • Receptai
    • Pusryčiams
    • Užkandžiai
    • Sriubos
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Grilio patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžių dėžutės
    • Gėrimai
    • Šventės
      • Užgavėnės
      • Valentino diena
      • Velykos
      • Motinos diena
      • Vaikų diena
      • Tėvo diena – gamina vaikai
      • Kalėdos
  • Meniu planavimas
  • Spalvos
    • Raudona
    • Žalia
    • Geltona
    • Balta
    • Oranžinė
    • Ruda
    • Violetinė ir mėlyna
  • Projektai
    • Įdomu ir naudinga
    • Su šaukštu per pasaulį!
    • Produkto iššūkis
    • Kiaušinių dažymo būdai
    • Karantino skonių kelionės
    • Skanios dovanos iš Europos
  • Krautuvėlė
    • Kursai
    • Namams
  • Sekite mus

Gėrimai

Apelsininis karštas šokoladas

Read More

Spanguolių kisielius

Read More

Namų gamybos limonadas „Miško uoga”

Read More

Rabarbarų kompotas

Read More

Karštas obuolių sidras su prieskoniais

Read More

Matcha karštas šokoladas

Read More

Apelsinų ir šaltalankių karštas gėrimas

Read More

Japoniškas kavos želė desertas

Read More

Braškių kisielius

Read More

Apie mane

Labas, aš Živilė – trijų vaikų mama, kuri tiki, kad maistas gali kurti mažas kasdienybės šventes ir sustabdyti laiką net beprotiškiausioje dienoje. Dalinuosi paprastais, bet ypatingais receptais, įkvėpimu mėgautis lėtais rytmečiais, vakarienėmis po atviru dangumi ir akimirkomis, kuriose svarbiausia – būti kartu ir ragauti gyvenimą po kąsnelį. Į šią kelionę kviečiu jungtis ir Tave. Daugiau apie mane.

Kaip suplanuoti meniu šeimai:
4 savaičių kursas

Sužinok daugiau!

Valgė Spalvė krautuvėlė

Desertai

  • Indelio desertas (26)
  • Keksiukai (9)
  • Ledai (8)
  • Pyragas (72)
  • Saldainiai (6)
  • Sausainiai (21)
  • Skanios dovanos (8)
  • Tinginys (21)
  • Tortai (20)
  • Šokoladas (17)

Naujausi įrašai

  • Itališki mėsos kukuliukai su pasta
  • Itališkos makaronų salotos su feta
  • Makaronai – kai norisi paprastai, bet skaniai
  • Toskanos pupelių troškinys su saulėje džiovintais pomidorais ir feta
  • Arbūzas su plakta feta

Sekite mane

valgespalve

Maisto ir spalvų žurnalas

#kolekcionuojupatirtis.Tarp kasdienybės, kompiu #kolekcionuojupatirtis.Tarp kasdienybės, kompiuterio ekrano ir kavos puodelių – nutinka ir jos. Patirtys. Ne visada planuotos, bet vis tiek laukiamos. Kartais smagios, su virpuliuku. Kartais galingos. Kartais – tiesiog prasmingos.Šiandien – dar viena iš jų. Receptas @lrt.lt laidoje @labas_rytas_lt.Nebesuskaičiuoju, kelintas kartas, bet vis dar jaučiuosi panašiai kaip pirmąsyk.Vis dar keliuosi anksti, kad pamatyčiau laidą gyvai, o ne įraše. Vis dar jaudinuosi laukdama reportažo. Ir vis dar pagaunu save galvojant: „Įdomu, kaip pavyko. Ar nieko nepamiršau? Ar aiškiai pasakiau?“.Ir nors viskas atrodo jau pažįstama, vis tiek džiugina. Vis tiek brangu. Ir veriu į patirčių karolius.Laidos įrašas, kaip visada LRT mediatekoje.#apiemane #eteris #laida #receptas #patirtis #televizija
👌 Grilyje keptas tunas – pasirodo, visai papr 👌 Grilyje keptas tunas – pasirodo, visai paprasta.Pirmą kartą kepiau ir man pavyko! Ir pasirodo –  tai visai paprasta, tereikia tik kokybiško  tuno ir trupučio žinių.Naudojau tuną iš @euribija – jie niekada dar nenuvylė. Tunas buvo šaldytas (specialiai rinkausi šaldytą dėl saugumo), labai patogiai supjaustytas vienodo dydžio gabalėliais, tad viską sudėjus nepavykti tikrai negalėjo.Patikėkit, atrodo įspūdingai, o pagaminamas greičiau nei išsiverda makaronai.Kaip kepiau:
✔Atitirpinau
✔Kruopščiai nusausinau popieriniu rankšluosčiu
✔Pašlakstau alyvuogių aliejumi, įmasažavau jį, pabarsčiau druska ir pipirais iį abiejų pusių.
✔Apvoliojau sezamo sėklomis
✔ Labai gerai įkaitinau groteles (200C).
✔Kepu po ~1 -1,5 min. iš abiejų pusių (jei storas, gali iki 3)
✔Vidus turi likti kiek rausvas.Padažas :
✔ 1 š. sojos
✔ 1 a.š. medaus
✔ 1 š. sezamo aliejausPatiekite su daržovėmis ir/arba ryžais.Recepto draugas @euribija#receptas #dovana #ugc #UGC #tunas #grilis #vakarienei #vakariene #vasara #žinios #kaip
👌 Grilyje keptas tunas – pasirodo, visai papr 👌 Grilyje keptas tunas – pasirodo, visai paprasta.Pirmą kartą kepiau ir man pavyko! Ir pasirodo –  tai visai paprasta, tereikia tik kokybiško  tuno ir trupučio žinių.Naudojau tuną iš @euribija – jie niekada dar nenuvylė. Tunas buvo šaldytas (specialiai rinkausi šaldytą dėl saugumo), labai patogiai supjaustytas vienodo dydžio gabalėliais, tad viską sudėjus nepavykti tikrai negalėjo.Patikėkit, atrodo įspūdingai, o pagaminamas greičiau nei išsiverda makaronai.Kaip kepiau:
✔Atitirpinau
✔Kruopščiai nusausinau popieriniu rankšluosčiu
✔Pašlakstau alyvuogių aliejumi, įmasažavau jį, pabarsčiau druska ir pipirais iį abiejų pusių.
✔Apvoliojau sezamo sėklomis
✔ Labai gerai įkaitinau groteles (200C).
✔Kepu po ~1 -1,5 min. iš abiejų pusių (jei storas, gali iki 3)
✔Vidus turi likti kiek rausvas.Padažas :
✔ 1 š. sojos
✔ 1 a.š. medaus
✔ 1 š. sezamo aliejausPatiekite su daržovėmis ir/arba ryžais.Recepto draugas @euribija#receptas #dovana #ugc #UGC #tunas #grilis #vakarienei #vakariene #vasara #žinios #kaip
Etapas: mažiau dramų - daugiau improvizacijų. Etapas: mažiau dramų - daugiau improvizacijų.Bet apie viską po trupinėlį jau greitai ;)
🫶 Man patinka receptai, kurie kvepia vaikyste. 🫶 Man patinka receptai, kurie kvepia vaikyste.Šiandien gaminu - spurgytes. Tas, kurios primena vaikystę ar studijų laikus, kai spurgytės buvo ir desertas ir  terapija.👌 Seniai jas gaminau, bet pamačius, kad @bionaturalis.lt  išleido ekologišką rafinuoto rapsų ir ypač gryno alyvuogių aliejaus mišinį specialiai pritaikytą kepimui aukštoje temperatūroje (net iki 220C) žinojau, nuo ko pradėti.❗️Labai džiaugiuosi šia naujiena! Beja verdant spurgytes jis išliko skaidrus ir be nuosėdų!!!Reikės:
•	 500 g varškės (9%)
•	5 kiaušinių
•	3 šaukšų cukraus (jei mėgstat saldžiai - dėkit daugiau)
•	1 šaukštelio vanilinio cukraus
•	300 g miltų (arba tiek, kad tešla būtų minkšta, bet formuojama)
•	1,5 šaukštelio kepimo miltelių
•	Žiupsnelio druskos
•	~500ml aliejaus virimui - rekomenduoju @bionaturalis.lt NAUJIENĄ specialų aliejų kepti aukštoje temperatūroje
•	Cukraus pudros – be gailesčio, kaip terapijaiGaminimas:
1.	Varškę kartu su kiaušiniais, druska, vaniliniu cukrumi pertrinkite trintuvu.
2.	Dėkite miltus sumaišytus su kepimo milteliai ir išmaišykite iki vientisos masės.
3.	Formuokite šlapiomis rankomis norimo dydžio kamuoliukus. Kuo mažesni tuo smagiau valgyti.
4.	 Virkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus (apie 3–4 min.) nuolatos pavartant.
5.	Išėmus dėkite ant popierinio rankšluosčio , kad nusivarvėtų riebalų perteklius, o tada – pabarstykite cukraus pudra.Recepto draugas @bionaturalis.lt#reklama #receptas #spurgos #spurgutes #spurgytes #aliejus #bionaturalis #tinklarastis #varskes #varskesspurgos #varskesspurgytes #gaminunamie #gaminunamuose
Sekite Instagram
  • Apie mane
  • Valgė spalvė
  • Bendradarbiaukime
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Sąlygos
Copyright © 2025 Valgė Spalvė
Šioje svetainėje naudojame slapukus. Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Gerai, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.