Ispaniška špinatų ir avinžirnių užkandėlė

Šis ispaniškų špinatų ir avinžirnių užkandis būti patiekiamas kaip pagrindinis patiekalas arba kaip garnyras.

Espinacas con garbanzos ispaniškai reiškia špinatus ir avinžirnius. Taip patiekalas vadinamas restoranų meniu.

O man tiesiog patinka avinžirniai, o šilti ir kartu su špinatais jie yra tiesiog dieviški. Šis patiekalas be mėsos, su daug baltymų ir labai greitas paruošiamas, kas man labai labai patinka.

Suplanuok savo šeimos meniu

Ir taupyk laiką, pinigus ir energiją!

Ingridientai:

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 maišelis šviežių špinatų
  • 2-3 riekelės baltos duonos džiūvėsių kubeliais
  • 6 skiltelės česnako
  • 1 arbatinis šaukštelis kmynų
  • 1/2 arbatinio šaukštelio kajeno pipirų
  • 1/2 arbatinio šaukštelio paprikos
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • 1 valgomasis šaukštas raudonojo vyno acto
  • 1 skardinė avinžirnių.
  • 2 šaukštai  pomidorų padažo

Špinatus pakepkite keptuvėje su aliejumi kol jie suvys. Atidėkite.

Į keptuvę įpilkite dar vieną šaukštą alyvuogių aliejaus, suberkite džiūvėsėlius ir kepkite juos, kol jie taps rudi ir traškūs. Suberkite smulkintą česnaką, kmynus, kajeno pipirus, papriką, druską ir pipirus. Pakepinkite kol česnakas ims ruduoti.  

Skrudintos duonos mišinį perkelkite į trintuvą arba virtuvinį kombainą. Įpilkite raudonojo vyno acto ir pradėkite maišyti. Jei reikia, įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus arba šaukštą šilto vandens, kad mišinys būtų drėgnesnis.

Sudėkite džiūvėsėlių mišinį atgal į keptuvę. Sudėkite avinžirnius ir pomidorų padažą ir gerai išmaišykite. Pakaitinkite 3-5 minutes arba kol avinžirniai sušils.

Supilkite špinatus ir troškinkite dar 2-3 minutes, kol viskas sušils ir apsijungs.

Patiekite su šlakeliu alyvuogių aliejaus.

Skanaus!

Kiti receptai