Jautienos kebabai orkaitėje

Kuomet #produktoissukis buvo paskelbtas savaitės produktu faršas, iš karto nusprendžiau, kad turiu užrašyti dar vasarą atrastą kekabų receptą. Ir nors kepėm ne kartą ir ne du, recepto taip ir nesugebėjau užrašyti. Tik ir šįkart nuotraukose vaizdelis nesigavo taip kaip norėjau, nes kol aš susiruošiau gaminti, tortilijos buvo panaudotos picai. Kadangi mūsų šeimoje yra įprasta mėsą valgyti su daržovėmis tai niekam tai problemos ir nesukėlė. Tad  kad ir ne pagal planą pateikimas gavosi, dalinuosi jautienos kebabų receptu, gal kaip tik ieškot pietums paprastos ir greitos idėjos.

Ingredientai:

  • 500 g maltos jautienos
  • Poro baltoji dalis
  • 4 skiltelės česnako
  • 1 nedidelis kiaušinis
  • ½  šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
  • ½  šaukštelio druskos
  • ½ šaukštelio maltų pipirų
  • ½  citrinos sultys
  • ½ citrinos žievelė
  • 1 kaupinas šaukštas graikiško jogurto
  • 2 šaukštai džiūvėsėlių (kartais naudoju tiesiog avižinius miltus)
  • Sauja kalendros
  • Sauja petražolių lapų

  1. Džiūvėsėlius suberkite į jogurtą ir pabrinkinkite bent 10min.
  2. Į maltą mėsą suberkite pjaustytus porus ir smulkintą česnaką. Sumaišykite viską kartu.
  3. Berkite smulkiai pjaustytus kalendros ir petražolių lapus, paprikos miltelius, citrinos sultis ir žievelę, brinkintus džiūvėsėlius, įmuškite kiaušinį, berkite pipirus ir druską. Vėl sumaišykite. Atšaldykite kebabo mišinį šaldytuve 30 minučių.
  4. Iš kebabų mišinio suformuokite vienodo dydžio rutuliukus, po maždaug 50 g.
  5. verkite iešmelį per kebabo mišinio rutulio ir suformuokite “dešrelę” aplink iešmelį. Kartokite tol, kol visi rutuliukai bus suformuoti.
  6. Kepkite orkaitėje grilio funkcija, kol gražiai apkeps. Bent kartą apverskite. Jei Jūsų orkaitė neturi griio funkcijos, tuomet kepkite 180C orkaitėje apie 30min.
  7. Patiekite karštą su tortilijomis, tadziki padažu, daržovėmis.

Skanaus!

Pastabos

*Jei naudojate bambukinius iešmelius, prieš naudojimą pamirkykite juos vandenyje bent 1 valandą, geriausiai  per naktį.

**Šiuos kebabus galite kepti ir ant atvirų grotelių. Tik nepamirškite groteles patepti aliejumi.

Kiti receptai