Migdolinis pyragas su gervuogėmis (be glitimo)

Ingredientai:

  • 4 kiaušiniai
  • 1 ½ stiklinė gervuogių
  • 100g cukraus
  • 200 migdolų miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 100 g sviesto
  • Gervuogių, mėtų ir cukraus pudros papuošimui
  1. Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių.
  2. Trynius išmaišykite su cukrumi. Į kiaušinių masę supilkite ištirpintą sviestą, migdolų miltus ir kepimo milteliais.
  3. Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų ir per keletą kartų įmaišykite į masę. Viską gerai išmaišykite.
  4. Gautą masę supilkite į sviestu išteptą kepimo formą. Patogiausiai naudoti atsegamą kepimo formą.
  5. “Sutupdykite” gervuoges.
  6. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje, priklausomai nuo pyrago storio, 30-40 minučių. Ar pyragas jau iškepė galite patikrinti su mediniu iešmeliu. Jei iešmelis švarus – pyragas iškepęs.
  7. Puoškite gervuogėmis, mėtomis ir apibarstykite cukraus pudra. Patiekite su puodeliu arbatos, kavos, ar stikline pieno.

Skanaus!

Kiti receptai