Migdolinis rabarbarų pyragas su braškėmis (be glitimo)

Rabarbarai – pavasario pranašai! Ir nors šiais metais pavasaris nelepino šiluma, rabarbarų sužaliavimas buvo tarsi patvirtinimas, kad pavasaris jau įsibėgėja.

O šis pyragas buvo visiškas ekspromtas. Po darbų darže supratau, kad vakaras pagaliau fantastiškas ir  aš labai jaučiu norą kažką pafotografuoti. O tas kažkas turėjo būti pyragas, nes tokį vakarą norėjosi spėti ir arbatos išgerti ir pyragas tikrai nepamaišytų.

Tad skubėjau kepti pyragą su rabarbarais, nes planas iškepti rabarbarų pyragą buvo seniai, bet vis nebuvo laiko. Pyragą gaminau iš pajautimo ir tai buvo tarsi naujo ir pernykščio derliaus apjungimas, nes kuomet kepiau šį pyragą mintyse gyveno kipšiukas ir vis kartojo, kad dar seno derliaus nesunaudojau, o jau skubu mėgautis nauju. Tad braškes įdėjau tam kipšiukui nuraminti, o paragavus pyrago supratau, kad galėjau įdėti jų ir daugiau, nes rabarbarai ir braškės šaunus duetas. O dėl to, kad naudojau šaldytas braškes pyragas buvo su žaviomis ir paslaptingomis duobutėmis.

Ingredientai:

  • 4 kiaušiniai
  • 12 stambesnių rabarbarų stiebų
  • 8 ar daugiau braškės (gali būti šaldytos);
  • 300g cukraus
  • 200 migdolų miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 100 ml alyvuogių aliejaus “Liophos”
  • 50 g migdolų drožlių.
  1. Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite stambesniais gabalėliais.
  2. Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių.
  3. Trynius išmaišykite su cukrumi. Į kiaušinių masę supilkite alyvuogių aliejų, migdolų miltus ir kepimo milteliais.
  4. Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų ir per keletą kartų įmaišykite į masę. Viską gerai išmaišykite, sudėkite rabarbarus ir dar kartą permaišykite.
  5. Gautą masę supilkite į alyvuogių aliejumi išteptą kepimo formą. Patogiausiai naudoti atsegamą kepimo formą.
  6. “Sutupdykite” šaldytas braškes, o viršų apibarstykite migdolų drožlėmis.
  7. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje, priklausomai nuo pyrago storio, 30-40 minučių. Ar pyragas jau iškepė galite patikrinti su mediniu iešmeliu. Jei iešmelis švarus – pyragas iškepęs.
  8. Patiekite su puodeliu arbatos, kavos, ar stikline pieno.

Skanaus!

Kiti receptai