Vištienos kukuliukai „Sveikuoliai”

Šie kukuliukai gimė, kai reikėjo greitai pagaminti valgyti, o nei laiko nei įprastai naudojamų mėsos kukuliukams ingredientų namuose nebuvo.

„Sveikuoliais“ pavadinau juos todėl, kad čia nėra nei kiaušinių, nei miltų, nei kitų papildomų priedų. Čia karaliauja daržovės ir mėsa. Visada galvodavau, kad gaminant kotletukus ar garinukus iš mėsos yra būtinas kiaušinis, tačiau pabandžiau ir labai maloniai nustebau – jie gavosi sultingi, turtingi ir labai skanūs. Ir svarbiausiai – išlaikė savo formą!!!! Pagaminami be galo paprastai, o  ingredientų vos keli. Labai tiks mamoms, kurios gudrauja ir slepia daržoves.

Jums reikės:

  • 500g vištienos šlaunelių maltos mėsos
  • ½ cukinijos
  • Nedidelė morka
  • Poro baltoji dalis
  • Alyvuogių aliejaus kepimui
  • Druska, pipirai ar kiti mėgstami prieskoniai
  • Apie 0,5l vištienos sultinio
  1. Cukiniją smulkiai sutarkuojame ir paliekame keletui minučių, kad išsiskirtų sultys. Stipriai nuspaudžiame.
  2. Porą smulkiai supjaustome, morką smulkiai sutarkuojame ir pakepiname alyvuogių aliejuje.
  3. Į daržoves sudedame ir cukinijas ir dar kiek patroškiname.
  4. Dedame daržoves į mėsą, padruskiname, papipiraname, jei naudojame, dedame savo mėgstamus prieskonius ir viską gerai išminkome rankomis.
  5. Drėgnomis rankomis formuojame kukuliukus ir dedame į puodą. Viską užpilame sultiniu. Sultinys turi beveik apsemti kukuliukus.
  6. Verdame  priklausomai nuo dydžio apie 15 – 20 min.
  7. Patiekiame su bulvių koše ir mėgstamomis salotomis.

P.S. Jei mėgstate mėsos kukuliukus su padažu, tai sultinį, kuriame virė kukuliukai galite panaudoti padažui. Sultinį paskaninkite grietinėle ir pridėkite miltų dėl tirštumo.

Skanaus!

Kiti receptai