
Kai už lango ruduo, o namai kvepia kava, idėjos ateina pačios.
Šįkart kava keliauja į pyragą, kuriame dera espreso kavos sodrumas, natūralus datulių saldumas ir graikinių riešutų traškumas. Ir gera žinia tai, kad jį galite iškepti visiškai be pridėtinio cukraus.
Jums taip pat gali patikti:
Rezultatas? Skonis, kuris kvepia rudeniu ir jaukumu.
O kava? Žinoma, Týra – naujiena, IKI.lt, kuri mane jau spėjo sužavėti ne tik skoniu, bet ir aromatu. Beja, labai stilinga jos pakuotė ❤️.


Kavos pyragas su datulėmis ir graikiniais riešutais
Reikmenys
- 24 cm skersmens atsegama forma
 
Reikės
- 150 g smulkintų datulių be kauliukų
 - 180 ml šviežiai užplikytos karštos espreso kavos TIRA 3/4 puodelio
 - 150 g miltų
 - 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
 - 1/2 arbatinio šaukštelio malto cinamono
 - 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
 - 2 dideli kiaušiniai
 - 80 ml alyvuogių aliejaus arba 100g lydyto sviesto
 - 80 g smulkintų graikinių riešutų.
 
Papuošimui:
- 80 g juodojo šokolado
 - 2 šaukštai pieno arba grietinėlės
 - 8 graikinių riešutų puselės
 
Gaminimas
- kaitinkite orkaitę iki 180 °C. Pasiruoškite 24 cm skersmens apvalią atsegamą kepimo formą.
 - Užpilkite smulkintas datules karšta espreso kava ir palikite 10 –15 minučių pabrinkti.
 - Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
 - Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius iki putų. Plakdami supilkite alyvuogių aliejų.
 - Į šlapius ingredientus supilkite datulių ir espreso mišinį bei gerai išmaišykite.
 - Švelniai įdalimis įmaišykite sausus ingredientus. Išmaišykite iki vientisos masės ir įmaišykite smulkintus graikinius riešutus.
 - Supilkite tešlą į pateptą aliejumi kepimo formą.
 - Kepkite 30–35 minutes arba tol, kol į centrą įsmeigtas medinis pagaliukas liks švarus.
 - Atvėsinkite.
 - Apliekite garų vonelėje ištirpintu šokoladu ir papuoškite graikiniais riešutais.
 - Skanaus!
 
Recepto draugas   
					
					
					
					
					
					


