„New York” sūrio pyragas su saldainiais „Griliažas”

Tai pyragas, kurio pristatinėti tikrai nereikia. Esu įsitikinusi, kad bent kartą gyvenime jo ragavo visi. Iškepę šį pyragą greičiau sulauksite nostalgiškai užtikrinto „Ooooo!” nei, “O kas čia per pyragas?”.

Meniu planavimas

Sudėk savo chaotišką kasdienybę į sistemą

Ilgai galvojau, kad jį iškepti reikia ypatingų sugebėjimų, bet pabandžius vieną kartą dabar jį kepu tikrai dažnai.

O šįkart kepdama norėjau kažko naujo ir įdomesnio, tad pagrindą praturtinau griliažiniais saldainiais.

Ir tai yra puiku pasirinkimas jei ieškote deserto Motinos ar Tėvo dienai, nes pyragas kepamas iš vakaro, tad šventinę dieną viskas jau bus paruošta ir tiesiog lauks debiuto ant šventinio stalo bei pagyrų.

Sūrio pyragas su saldainiais „Griliažas”

51
Gaminimo laikas 1 hour 30 minutes
Laikymas šaldytuve 1 day
Visas laikas 1 day 2 hours
Patiekalas Desertas
Virtuvė Amerikietiška
Porcijos 8

Reikmenys

  • 22 cm skersmens atsegama kepimo forma

Reikės
  

Įdarui:

  • 500 g kreminio sūrio
  • 120 g cukraus
  • 200 ml grietinėlės
  • 3 vnt. kiaušinių
  • 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 1 šaukštas laimo sulčių

Gaminimas
 

Paruoškite pagrindą:

  • Pusrytainius kartu su saldainiais sutrinkite maisto smulkintuvu iki trupinių tekstūros. Sumaišykite juos su lydytu sviestu.
  • Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi.
  • Suberkite trupinius ir paspausdami stikline suformuojame pagrindą ir jei norite ir kraštus.
  • Pyrago pagrindą kepkite 180 laipsnių orkaitėje su vėjelio funkcija 6-8 minutes. Leiskite atvėsti.

Įdaro paruošimas:

  • Kreminį sūrį su cukrumi išplakite iki vientisos masės. Supilkite grietinėlę, laimo sultis, vanilę ir plakite iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinius ir plakite tolygiai iki vientisos masės ir ne daugiau, kad neperplaktumėte.
  • Paruoštą įdarą supilkite ant atvėsusio pagrindo.
  • Kepkite 180 laipsnių orkaitėje su vėjelio funkcija 15 min. Tada sumažinkite temperatūrą iki 130 laipsnių ir kepkite dar 60 min. Leiskite pyragui atvėsti orkaitėje. (po 30min praverkite orkaitės dureles). Jei pyragą išimsite iš karto jis gali dėl temperatūrų skirtumo sutrūkti.
  • Pilnai atvėsusį pyragą apdenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve nakčiai. Galima ir ilgiau. Aš mėgstu palaikyti bent parą prieš valgant.
  • Papuoškite uogomis, mėtomis ar saldainiais.
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas