Buvau įsitikinusi, kad skanų tinginį pagaminti galima tik su sausainiais gaidelis. Bet vedama smalsumo pamėginau pagaminti tinginį su krekeriais. Rezultatas smagiai nustebino – abejingų naujam skoniui neliko ir tinginys dingo nuo stalo kosminiu greičiu.
Jame smagiai sudera saldus, sūrus ir rūgštus skoniai, tad rekomenduoju jį gaminti tiems kas nėra dideli saldaus skonio fanai. Labai kviečiu jį išsisaugoti ateičiai, nes prasidėjus braškių sezonui bananus labai tiks pakeisti braškėmis.
Jums taip pat gali patikti:
Tinginys su krekeriais
Reikės
- 3 pakuočių (210g) krekerių „Gaidelis“ (klasikinių)
- 1 pakelis (160g) sausainių „Gaidelis“
- 2 vnt. bananų
- 500 g grietinės
- ½ citrinos sulčių galima naudoti ir žievelę
- 90 g cukraus
- 1/2 pakelio krekerių trupinių (papuošimui)
Gaminimas
- Bananus supjaustykite griežinėliais.
- Sausainius ir krekerius sulaužykite gabalėliais.
- Grietinę plaktuvu išplakite su cukrumi.
- Bananus įmaišyti į trupinius ir užpilti grietinė mase.
- Kekso (ar kitą) formą išklokite maistine plėvele ir supilkite gautą masę. Leiskite 0,5h kambario temperatūroje sausainiams pabrinkti ir dėkite į šaldytuvą bent 4-6h, o dar geriau per naktį.
- Prieš patiekiant apdėkite krekerių trupiniais.
- Skanaus!
-
Maisto planavimas – asmeninė konsultacija€39,00
-
Asmeninis 1 savaitės meniu sudarymas€25,00
-
Produktas su nuolaidaKaip suplanuoti meniu šeimai: 4 savaičių kursasOriginal price was: €89,00.€49,00Current price is: €49,00.
100 % užskaitau, šiandien vežiau vietoje torto močiutės 93 iam gimtadieniui. Konsistencija labai tinkama senesnio amẓ̌iaus žmonėms dėl dantų neturėjimo ar protezų. Man skonis tobulas. Svečiams buvo skanu, vieni nesuprato ar tai rūgštu ar tai sūru, kad bananų dar yra 🙂 Bet visi vienbalsiai sakė SKANU. Iš duotų proporcijų ir mano formos po gabalėlį gavosi 10 žmonių. Labai rekomentuoju 👌❤️
Ačiū, Inga, kad dalinatės. Smagu girdėti, kad močiutę lepinate mano recepto tinginiu! Močiutei linkiu mažiausiai 100m sulaukti! Ir taip tikrai, jis ne tik nostalgiško skonio, bet ir mikštas. Mūsų vaikai jį vadina nesaldžiu tinginiu, nes kaip ir minite ta rugštelė ir krekeriai suteikia labai įdomų, sunkiai nusakomą skonį.