„Trifle” sluoksniuotis su „Kuršėnų” vyniotiniu ir braškėmis

„Trifle“ – tai angliškas sluoksniuotas desertas, kuriame yra kremo, biskvito (galima keisti vafliais, sausainiais), vaisių, uogų, džemo ir plaktos grietinėlės ar kito kremo, želė sluoksniai. Šis desertas visada pavyks ir bus skani stalo puošmena. Be to būna smagi pramoga kabinti jį šaukštais. Vasarą galite dalį kremo pakeisti vaniliniais ledais. Jei neturite specialaus indo, naudokite turimą permatomą indą.

Gidas, kaip šeimos meniu planavimą paversti įpročiu!

Keturių savaičių meniu planavimo kursas

Ingredientai (1,7l indui):

  • 500g “Kuršėnų” vyniotinio
  • 4 šaukštai spanguolių sulčių
  • 500 g šviežių braškių
  • 1 pakelis aviečių želė
  • 600 ml grietinėlės
  • 75 g miltelinio cukraus
  • 1 šaukštas šviežių citrinos sulčių
  • 250g  rikotos sūrio
  • Papuošimui: braškių, laimių, apvalių vaflių.

Iš anksto, pagal pakuotės instrukcijas pasigaminkite želė. Supilkite ją į neaukštą stačiakampę arba kvadratinę formą, kad ji būtų maždaug 2-3 cm aukščio. Palikite šaldytuve, kad sustingtų.

Braškes perpjaukite per pusę išilgai. „Kuršėnų“ vyniotinį supjaustykite 2-3cm griežinėliais. Želė supjaustykite kubeliais.

Išplakite grietinėlę su  milteliniu cukrumi ir citrinos sultimis iki standžios masės. Mentele įmaišykite sūrį.

Ant dugno dėkite kelis šaukštus kremo, kad vyniotinis neslidinėtų. Indo dugną ir viena eile šonus išklokite vyniotinio griežinėliais. Vyniotinio riekeles apšlakstykite spanguolių sultinis.

Ant viršaus uždėkite pusę kremo. Indo šonuose sustatykite braškes. Likusias sudėkite į indo vidurį. Apibarstykite želė kubeliais.

Užpilkite likusį kremą. Uždenkite viršų plastikine plėvele ir palikite šaldytuve bent 4-6 valandoms, o dar geriau – per naktį.

Prieš patiekiant papuoškite uogomis, vafliais, pjaustymais laimiais.

Skanaus!


Kiti receptai