Pievagrybiais įdarytos cukinijos

Arba kai nesinori mėsos. Kažkada svarsčiau, kiek iš mano gaminamų patiekalų liktų meniu jei nuspręsčiau tapti vegetare? Supratau, kad ne taip ir mažai. O pamėgtų patiekalų su mėsa nemažą dalį galima būtų gaminti tiesiog pakeičiant mėsą kitais ingredientais. Manau grybai būtų vienas ir dažniausių variantų tokiam pakeitimui.

Taip nutiko ir su įdarytomis cukinijom. Jau daug metų jas įdarydavau faršu, bet šiemet kažkaip visai nesinori mėsos. Tad pirmajam derliui keliaujant į virtuvę, šovė mintis įdaryti jas ne mėsa, o pievagrybiais. Rezultatas tikrai nenuvylė ir manau yra vertas pasidalijimo.

Jums reikės:

  • 2 nedidelių cukinijų
  • 200g pievagrybių
  • 50g parmezano sūrio
  • 1 svogūno
  • Aliejaus kepimui
  • Saujelė šviežių krapų
  • Druskos pipirų
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C.
  2. Cukinijas perpjaukite pusiau išilgai, išskobkite dalį minkštimo ir gautas puseles apvirkite pasūdytame vandenyje (~5 min.).
  3. Smulkiai pjaustytą svogūną pakepkite aliejuje, sudėkite smulkiai pjaustytus pievagrybius ir viską kartu pakepkite kol pievagrybiai pradės keisti spalvą. Neperkepkite.
  4. Gautą įdarą dėkite į cukinijų puseles ir kepkite 20-25 min. 180 °C karštumo orkaitėje.
  5. Likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos pabarstykite parmezanu.
  6. Patiekite apibarstytas krapais su šviežiomis daržovėmis. Aš su šiuo patiekalu labai mėgstu pomidorus.

Skanaus!

Kiti receptai