
Pastaruoju metu norisi tokių desertų, kurie ne tik skanūs, bet ir turi žiemos nuotaiką. Tad šįkart eksperimentavau su visų megiamu Tiramisu ir lietuviškom spanguolėm, kurios man tyar tikras rugštelės stebuklas saldžiuose desertuose.
Aš labai mėgstu lengvą rūgštelę desertuose, ir spanguolės man visada buvo tas tikras, lietuviškas, žiemiškas skonis.
Jums taip pat gali patikti:

Tiramisu su naminiu spanguolių džemu
Reikės
Kremas:
- 250 g maskarponės
- 200 ml riebios grietinėlės
- 2 –3 šaukštai cukraus
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- 3 šaukštai naminio spanguolių džemo
Sluoksniams:
- ~200 ml atvėsintos kavos
- 1 pakelis damų pirštelių
Naminis spanguolių džemas
- 500 g spanguolių
- 150-200 g cukraus
- 50–70 ml vandens
Gaminimas
- Gritinėlę išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir maskarpone iki tirštos masės (galima naudoti grietinėlės standiklį).
- Desertą formuokite sluoksniuodami kavoje išmirkytus sausainius su kremu. Pirmą sluoksnį į indo dugną dėkite mirkytų sausainių, pabaikite – kremo sluoksniu. Sausainius mirkyti reiktų labai trumpai, vos akimirką, kad jie nepermirktų.
- Džemo paruošimas. Supilti visus ingredientus ir virti kol sutirštės, perkošti per sietelį ir atvėsinti.
- Džemą tolygiai paskirstykite ant deserto viršaus. Desertą palikite 4 valandas šaldytuve.




