Pereiti prie turinio
Valgė spalvė logotipas

Skaniai Ir Spalvingai

  • Pradžia
  • Receptai
    • Pusryčiams
    • Užkandžiai
    • Sriubos
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Grilio patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžių dėžutės
    • Gėrimai
    • Šventės
      • Užgavėnės
      • Valentino diena
      • Velykos
      • Motinos diena
      • Vaikų diena
      • Tėvo diena – gamina vaikai
      • Kalėdos
  • Meniu planavimas
  • Spalvos
    • Raudona
    • Žalia
    • Geltona
    • Balta
    • Oranžinė
    • Ruda
    • Violetinė ir mėlyna
  • Projektai
    • Įdomu ir naudinga
    • Su šaukštu per pasaulį!
    • Produkto iššūkis
    • Kiaušinių dažymo būdai
    • Karantino skonių kelionės
    • Skanios dovanos iš Europos
  • Krautuvėlė
    • Kursai
    • Namams
  • Sekite mus

Užgavėnės

Grikių blynai su burokėliais ir ožkų sūriu

Read More

Daržovių blyneliai su grikių miltais

Read More

Obuoliai tešloje

Read More

Avinžirnių ir cukinijų blyneliai

Read More

Vokiški bulviniai blynai – Kartoffelpuffer

Read More

Estiškos Užgavėnių bandelės „Vastlakuklid”

Read More

Varškėčiai – vaikų mėgstamiausi

Read More

Švilpikai su pievagrybių padažu

Read More

Apelsininiai mieliniai blynai Užgavėnėms

Read More

Vištienos blyneliai

Read More

Belgiški vafliai su varške

Read More

Aloo Tikki – indiški veganiški blyneliai

Read More

Virtų bulvių blynai su grybais

Read More

Burokėlių blyneliai su ožkų pieno sūriu

Read More

Apie mane

Labas, aš Živilė – trijų vaikų mama, kuri tiki, kad maistas gali kurti mažas kasdienybės šventes ir sustabdyti laiką net beprotiškiausioje dienoje. Dalinuosi paprastais, bet ypatingais receptais, įkvėpimu mėgautis lėtais rytmečiais, vakarienėmis po atviru dangumi ir akimirkomis, kuriose svarbiausia – būti kartu ir ragauti gyvenimą po kąsnelį. Į šią kelionę kviečiu jungtis ir Tave. Daugiau apie mane.

Kaip suplanuoti meniu šeimai:
4 savaičių kursas

Sužinok daugiau!

Valgė Spalvė krautuvėlė

Desertai

  • Indelio desertas (26)
  • Keksiukai (9)
  • Ledai (8)
  • Pyragas (72)
  • Saldainiai (6)
  • Sausainiai (21)
  • Skanios dovanos (8)
  • Tinginys (21)
  • Tortai (20)
  • Šokoladas (17)

Naujausi įrašai

  • Makaronai – kai norisi paprastai, bet skaniai
  • Toskanos pupelių troškinys su saulėje džiovintais pomidorais ir feta
  • Arbūzas su plakta feta
  • Ryžių pomidorinė be sultinio
  • Pasta su rikotos sūriu

Sekite mane

valgespalve

Maisto ir spalvų žurnalas

🫶 Man patinka receptai, kurie kvepia vaikyste. 🫶 Man patinka receptai, kurie kvepia vaikyste.Šiandien gaminu - spurgytes. Tas, kurios primena vaikystę ar studijų laikus, kai spurgytės buvo ir desertas ir  terapija.👌 Seniai jas gaminau, bet pamačius, kad @bionaturalis.lt  išleido ekologišką rafinuoto rapsų ir ypač gryno alyvuogių aliejaus mišinį specialiai pritaikytą kepimui aukštoje temperatūroje (net iki 220C) žinojau, nuo ko pradėti.❗️Labai džiaugiuosi šia naujiena! Beja verdant spurgytes jis išliko skaidrus ir be nuosėdų!!!Reikės:
•	 500 g varškės (9%)
•	5 kiaušinių
•	3 šaukšų cukraus (jei mėgstat saldžiai - dėkit daugiau)
•	1 šaukštelio vanilinio cukraus
•	300 g miltų (arba tiek, kad tešla būtų minkšta, bet formuojama)
•	1,5 šaukštelio kepimo miltelių
•	Žiupsnelio druskos
•	~500ml aliejaus virimui - rekomenduoju @bionaturalis.lt NAUJIENĄ specialų aliejų kepti aukštoje temperatūroje
•	Cukraus pudros – be gailesčio, kaip terapijaiGaminimas:
1.	Varškę kartu su kiaušiniais, druska, vaniliniu cukrumi pertrinkite trintuvu.
2.	Dėkite miltus sumaišytus su kepimo milteliai ir išmaišykite iki vientisos masės.
3.	Formuokite šlapiomis rankomis norimo dydžio kamuoliukus. Kuo mažesni tuo smagiau valgyti.
4.	 Virkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus (apie 3–4 min.) nuolatos pavartant.
5.	Išėmus dėkite ant popierinio rankšluosčio , kad nusivarvėtų riebalų perteklius, o tada – pabarstykite cukraus pudra.Recepto draugas @bionaturalis.lt#reklama #receptas #spurgos #spurgutes #spurgytes #aliejus #bionaturalis #tinklarastis #varskes #varskesspurgos #varskesspurgytes #gaminunamie #gaminunamuose
🥘 Cukinijų ir fetos sūrio kišasTai vienas 🥘 Cukinijų ir fetos sūrio kišasTai vienas pirmųjų įrašų mano tinklaraštyje, ir tarp kitko labai vykęs, tad dalinuosi,nes žinau, kad cukinijos šiuo metu aktualu, o susukti cukinijų suktinukus jame, tikra bus tikra meditacija.Taigi Jums reikės:
👉Tešlai
✔️150g miltų (naudojau avinžirnių, bet tiks ir paprasti kvietiniai)
✔️1 nedidelis kiaušinis
✔️100g šalto sviesto
✔️Žiupsnelis druskos👉Cukinijų įdarui
✔️500g cukinijų
✔️100g fermentinio sūrio
✔️250g fetos
✔️300ml grietinėlės (10proc. riebumo)
✔️2 kiaušiniai
✔️Sauja krapų
✔️Žiupsnelis druskos
✔️Pipirų➖Tešlos paruošimasPasiruošiame 26cm uždarą kepimo formą.Miltus sumaišome su druska. Sviestą supjaustome smulkiais gabaliukais ir rankomis įminkome į miltus, kol nesijaus sviesto gabaliukų. Įpilame paplaktą kiaušinį ir viską gerai išminkome. Minkome tol, kol tešla nelips prie rankų. Įvyniojame tešlą į maistinę plėvelę ir dedame pusvalandžiui pailsėti į šaldytuvą.Išėmę iš šaldytuvo iškočiojame tešlą kiek didesniu apskritimu nei pasirinkta kepimo forma ir išklojame iškočiota tešla formos dugną ir kraštus. Tešlos perteklių nupjauname peiliu. Subadome šakute. Dedame pasiruoštą pyrago pagrindą dar bent 15-20 min. į šaldytuvą.Per tą laiką pasiruošiame cukinių įdarą.➖Cukinijų įdarasLengvai paplakame kiaušinį, dedame druską, pipirus. Druskos nepadauginkite, nes sūriai yra sūrūs iš savęs. Pilame grietinėlę. Viską geria išmaišome. Sudedame smulkiai supjaustytus krapus.Fermentinį sūrį sutarkuojame. Cukiniją pjaustome plonomis juostelėmis. Aš tam naudoju skustuką, tokiu būdu juostelės gaunasi itin plonos ir greitai iškepa. Į kiekvienos juostelės vidų įvyniojame mažą gabalėlį fetos.Ant tešlos pagrindo dedame sutarkuotą fermentinį sūrį. Sustatome cukinijų-fetos suktinukus. Ant viršaus užpilame kiaušinio – grietinėlės plakinį.Kepame iki 180C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min kol gražiai paruduos.#receptas #cukinijos #kisas #meditacija #nesalduspyragas #meatfree #bemesos
🫐🍓 Naminis limonadas „Miško uoga“ – g 🫐🍓 Naminis limonadas „Miško uoga“ – gaiva, kvapas ir spalva viename. Puikia tiks kai norisi kažko „šventiško į taurę“ ar prasmingai sunaudoti uogų derlių.Reikės:
✔️8 stiklinėms gėrimo reikės:
✔️ 2 stiklinių vandens,
✔️ 4 stiklinių gazuoto mineralinio vandens
✔️ 1/3 stiklinės medaus ar agavų sirupo
✔️ 1 stiklinė šviežiai spaustų citrinų sulčių (apie 4-6 didelės citrinos)
✔️2 stiklinės uogų (aviečių, mėlynių/šilauogių, gervuogių )
✔️Ledo kubeliųUogas pertrinkite trintuvu (blenderiu), užpilkite stikline vandens ir gerai išmaišę perkoškite per sietelį. Jei sunkiai bėga skystis pamaišykite.
Sumaišykite stiklinę vandens su medumi ir švelniai kaitinkite, kol medus ištirps. Leiskite atvėsti.
Į ąsočio dugną įpilkite šviežiai spaustas citrinų sultis, tada įpilkite medaus sirupą, o likusią ąsočio dalį užpildykite gazuotu vandeniu. Išmaišykite.
Į stiklinių dugną dėkite smukinto ledo, įpilkite lygiomis dalimis uogų sulčių ir užpilkite pasiruoštu limonadu.
Skanaus!#receptas #tinklarastis #vasara #limonadas #namugamybos #desertas #gerimas
🇮🇹 Makaronų salotos su fetaRudenėjant or 🇮🇹 Makaronų salotos su fetaRudenėjant orams norisi ir sotesnio maisto.Tad šiandien dalinuosi  makaronų salotų receptu, kuris puikiai tiks į pietų dėžutes, vakarienei ar kai kankina amžinas klausimas: ką čia greitai pasigaminti, kad būtų ir sotu, ir skanu?Salotoms gaminti naudoju makaronus RAGUSO iš @amoredelilietuva, nes gaminant salotos labai svarbu, kad makaronai būtų tvirti, o šie būtent toki ir yra.📝 Reikia:
– virtų makaronų (naudokit RAGUSO iš @amoredelilietuva tikrai nepasigailėsit)
– pomidorų
– agurko
– paprikos
– fetos
- rausvajo svogūno
– virtų avinžirnių (gali būti iš skardinės)Padažui:
– 1 šaukštas medaus
– 1 šaukštas garstyčių (paprastos ar Dižono)
– 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
– šlakelis citrinos sulčių ir žievelės
– žiupsnelis druskos, pipirų
- žalumynųViską išplakam – ir ant salotų. Paprasta, bet labai skanu
Ir svarbiausia – greita. Galima valgyt iškart, arba dėti į dėžutę kitos dienos pietums.Recepto draugas @amoredelilietuva#pasta #reklama #tinklarastis #receptas #gaminunamie #maistoblogas #namuosegamintomaistofane #salotos #uzkandziudezute #pietudezute #italija
Šiandien niekur neskubu. Net mintys eina pėsčio Šiandien niekur neskubu. Net mintys eina pėsčiomis.
Taip gera nurimti po “atostogų” maratono.Prasideda oficialus pasiruošimas mokslo metams ir naujas etapas su naujom patirtim, apie kurias papasakosiu jau labai labai greit.#mamossupras#letaslaikas #sekmadienis #naujasavaite #kadrasapiemane #naujiena
Sekite Instagram
  • Apie mane
  • Valgė spalvė
  • Bendradarbiaukime
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Sąlygos
Copyright © 2025 Valgė Spalvė
Šioje svetainėje naudojame slapukus. Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Gerai, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.