Velykų stalo meniu 2025

Velykos – tai laikas kai viskas atgimsta naujomis spalvomis. Tai metas, kai norisi ne tik margučius marginti, bet ir mėgautis saule, šiluma, laiku gamtoje. O jeigu ir orai lepina – grilio patiekalai lėtam laikui su šeima ir draugais yra tiesiog nepakeičiami.

Tad mano šių metų Velykų stalo meniu subalansuotas tiems, kas mėgsta šiek tiek netikėtumo, lengvumo ir daug skonio. Čia nėra įprastų mišrainių, daugiau spalvų, tekstūrų ir pavasariškų ingredientų.

  • Aštuonkojo salotos – lengvas, gurmaniškas užkandis. Nors tikrai gali būti ir pagrindinis patiekalas, jei mėgstat lengvus patiekalus arba laukia „stalų turizmas” per šventes. Gaivūs žalumynai, citrusiniai akcentai ir tobula tekstūra – puiki šventės pradžia.
  • Apelsininiai putpelių krūtinėlių iešmeliai – žaismingas, grilio dūmu kvepiantis šedevras. Derinys saldu–sūru–citrusiška yra tieisiog įtraukiantis. Patiekite su smidrais apvyniotais šonine ir taip pat keptasi grilyje. Pavasariškos salotos su kuskusu ir feta – šventės lengvumo akcentas, tiems kam norisi gaivos. Tai salotos, kurios kartu yra sočios, ir lengvos.
  • Ridikėlių salsa – times kam norisi daugiau daržovių. Paprastas, bet kartu ir abejingų nepaliekantis patiekalas.
  • Persikai įdaryti pelėsiniu sūriu – gurmaniškai saldus užkandis. Taip pat tinkamas gaminti grilyje.
  • Smidrai su šonine – klasika, kuri niekada nepabosta. Ir taip – jie vis dar dingsta nuo stalo pirmieji mūsų šeimoje. Patiekite vienus arna su putpelių iešmeliais.
  • Karamelizuoti čili ananasai grilyje – desertui su charakteriu. Aštrumas, saldumas ir dūmas viename – puikus šventės užbaigimas.
  • Velykinis kokosinis keksas – švelnus, kvapnus, paprastas ir drėgnas. Tiks tiek pusryčiams, tiek ir su kava ar arbata vakarop. Pasisaugokit jį akimirkai kai jau visi bus stūs ir laimingi ir nesinorės nieko, bet kavos puodelis ir „kažkas skanaus” prie gero filmo bus viskas ko reikia JŪSŲ šventei.


Jeigu šiemet ieškai šiek tiek kitokių Velykų – tai būtent čia ir pradėkim Velykinį meniu planą.

Meniu planavimas

Sudėk savo chaotišką kasdienybę į sistemą

Ir nepamiršk, kad šventė neturi varginti. Ji turi įkvėpti.

Tegul šventinės akimirkos bus tikros, o skoniai – drąsūs. Ir jei šiemet šalia margučių atsiras aštuonkojis, putpelės ar karamelizuoti ananasai – tebūnie tai dar vienas ženklas, kad šventė gali būti tokia, kokios norisi tau.

Linkiu, kad šių metų Velykos būtų su stebinančiais skoniais, be streso ir kartu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *