Vieno kąsnio sukuštiniai su silke ir krienais.

Idėja kilo iš „Smørrebrød“recepto – atviro daniško sumuštinio su ruginės duonos pagrindu ir gardžiais priedais, tokiais kaip marinuotos silkės ir marinuoti agurkėliai.

Buvau jau apsidžiaugusi atradus tobulą skonio balansą Kūčių stalo naujienai iki kol vidurinėlė nepasakė, kad šie sumuštiniai puikiai tiks vakarėliams, bet ne Kūčioms… tad kam šie sumuštiniai tinkamesni – Kūčioms ar vakarėliams, spręskit patys, bet tik pasakysiu, kad skonio balansas jame idealus!!!

Vieno kąsnio sukuštiniai su silke ir krienais

Įvertinimų nėra
Pasiruošimo laikas 15 minutes
Visas laikas 15 minutes
Patiekalas Užkandis
Virtuvė Lietuvos
Porcijos 6

Reikės
  

  • Ruginės duonos
  • Vidutinio dydžio virto burokėlio
  • 1 arbatinio šaukštelio galima ir daugiau krienų
  • 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 200 g silkių filė be aliejaus
  • 1/2 rausvojo svogūno
  • Krapų
  • Marinuotų agurkėlių
  • Druskos pipirų

Papildomai galima praturtinti:

  • Kaparėliais
  • Kietai virto kiaušinio gabalėliais

Gaminimas
 

  • Virtuvės kombainu sumaišykite burokėlius, krienus, druską, pipirus ir alyvuogių aliejų. Trinkite, kol masė taps kreminė ir vientisa. jei truksta dregmės galima įpiltų agurkų marinato.
  • Duoną kike paskrudinu iš abiejų pusių ir tepu burokėlių užtepą. Ant kiekvienos duonos riekelėmis uždėkite 2,5 cm storio silkės gabalėlius, po agurkėlį, pabarstau smulkintais raisvaisiais svogūnais ir krapais.
Žymė silkė
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas