
Idėja kilo iš „Smørrebrød“recepto – atviro daniško sumuštinio su ruginės duonos pagrindu ir gardžiais priedais, tokiais kaip marinuotos silkės ir marinuoti agurkėliai.
Buvau jau apsidžiaugusi atradus tobulą skonio balansą Kūčių stalo naujienai iki kol vidurinėlė nepasakė, kad šie sumuštiniai puikiai tiks vakarėliams, bet ne Kūčioms… tad kam šie sumuštiniai tinkamesni – Kūčioms ar vakarėliams, spręskit patys, bet tik pasakysiu, kad skonio balansas jame idealus!!!
Jums taip pat gali patikti:

Vieno kąsnio sukuštiniai su silke ir krienais
Reikės
- Ruginės duonos
- Vidutinio dydžio virto burokėlio
- 1 arbatinio šaukštelio galima ir daugiau krienų
- 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
- 200 g silkių filė be aliejaus
- 1/2 rausvojo svogūno
- Krapų
- Marinuotų agurkėlių
- Druskos pipirų
Papildomai galima praturtinti:
- Kaparėliais
- Kietai virto kiaušinio gabalėliais
Gaminimas
- Virtuvės kombainu sumaišykite burokėlius, krienus, druską, pipirus ir alyvuogių aliejų. Trinkite, kol masė taps kreminė ir vientisa. jei truksta dregmės galima įpiltų agurkų marinato.
- Duoną kike paskrudinu iš abiejų pusių ir tepu burokėlių užtepą. Ant kiekvienos duonos riekelėmis uždėkite 2,5 cm storio silkės gabalėlius, po agurkėlį, pabarstau smulkintais raisvaisiais svogūnais ir krapais.




