Bulvių salotos su silke

Gruodis man visuomet silkės mėnuo. Valgom ja ne tik per Kūčias, bet kaskart progai pasitaikius . Tad vis išbandau ir naujus receptus. Šis – labai vertas dėmesio, tad tikrai įtrauksiu ir į šventinį meniu.

Recepto paslaptis – visa puokštė skonių: rūgštu, saldu, sūru ir slaptas ingredientas – graikinių riešutų aliejus iš BIONATURALIS, kuris suteikia bulvėms ypatingą riešutų poskonį.

Man patinka, kad čia yra viskas, ko reikia žiemos salotoms: šiluma iš bulvių, gaivumas iš obuolių, sūrumas iš silkės ir malonus traškesys iš agurkėlių. O padažas su medumi, garstyčiomis ir graikinių riešutų aliejumi labai skaniai viską sujungia.

Mūsų namuose šios salotos visada dingsta greičiausiai iš stalo.

Bulvių salotos su silke

Įvertinimų nėra
Patiekalas Užkandis
Virtuvė Švedija

Reikės
  

Salotos:

  • 700 g bulvių virtų su lupynom
  • 400 g silkių filė
  • 2 maži obuoliai saldūs
  • 1 mažas raudonasis svogūnas
  • 4 putpelių kiaušiniai
  • 200 g marinuotų agurkų
  • Svogūnų laiškų ir kalendros pateikimui

Padažas:

Gaminimas
 

  • Supjaustykite svogūną kubeliais, sudėkite į nedidelį dubenėlį, sumaišykite su actu (svogūnas turi būti visiškai padengtas actu). Palaikykite 15 minučių.
  • Išvirkite bulves ir kiaušinius supjaustykite norimo dydžoi gabalėliais.
  • Kol bulvės ir kiaušiniai verda, paruoškite padažą: nukoškite svogūną, išsaugokite actą ir supilkite jį į mažą dubenėlį. Sudėkite likusius padažo ingredientus. Pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išplakite kol viskas susijungs.
  • Bulves sumaišykite su padažu: sudėkite virtas bulves į didelį dubenėlį ir nedelsdami užpilkite padažu (bulvės turi būti dar šiltos, nes jos sugers padažą), išmaišykite. Sumaišykite ir svogūnus.
  • Į serviravimo indą sudėkite bulves, kiaušinius, obuolius, agurkus ir silkę.
  • Jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais. Papuoškite žalumynais.
Žymė silkė
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas