Pereiti prie turinio
Valgė spalvė logotipas

Skaniai Ir Spalvingai

  • Pradžia
  • Receptai
    • Pusryčiams
    • Užkandžiai
    • Sriubos
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Grilio patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžių dėžutės
    • Gėrimai
    • Šventės
      • Užgavėnės
      • Valentino diena
      • Velykos
      • Motinos diena
      • Vaikų diena
      • Tėvo diena – gamina vaikai
      • Kalėdos
  • Meniu planavimas
  • Spalvos
    • Raudona
    • Žalia
    • Geltona
    • Balta
    • Oranžinė
    • Ruda
    • Violetinė ir mėlyna
  • Projektai
    • Įdomu ir naudinga
    • Su šaukštu per pasaulį!
    • Produkto iššūkis
    • Kiaušinių dažymo būdai
    • Karantino skonių kelionės
    • Skanios dovanos iš Europos
  • Krautuvėlė
    • Kursai
    • Namams
  • Sekite mus

Vasariški receptai

  • Instagram
  • Facebook
  • Mail

Nekeptas desertas su avietėmis ir rikota

Read More

„Trifle” sluoksniuotis su „Kuršėnų” vyniotiniu ir braškėmis

Read More

„Trifle” sluoksniuotis su braškėmis ir bananais

Read More

Indelio desertas su „Philadelphia” sūriu

Read More

Desertas su rikota ir braškėmis

Read More

Šokoladinis Semifredo

Read More

Japoniškas sumuštinis su braškėmis

Read More

Arbūzinis želė tortas

Read More

Nekeptas citrininis maskarponės tortas

Read More

Mėlynių keksas su baltuoju šokoladu

Read More
← Ankstesnis Įrašas
Kitas Įrašas →

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Apie mane

Labas, aš Živilė – trijų vaikų mama, kuri tiki, kad maistas gali kurti mažas kasdienybės šventes ir sustabdyti laiką net beprotiškiausioje dienoje. Dalinuosi paprastais, bet ypatingais receptais, įkvėpimu mėgautis lėtais rytmečiais, vakarienėmis po atviru dangumi ir akimirkomis, kuriose svarbiausia – būti kartu ir ragauti gyvenimą po kąsnelį. Į šią kelionę kviečiu jungtis ir Tave. Daugiau apie mane.

Kaip suplanuoti meniu šeimai:
4 savaičių kursas

Sužinok daugiau!

Valgė Spalvė krautuvėlė

Desertai

  • Indelio desertas (26)
  • Keksiukai (9)
  • Ledai (8)
  • Pyragas (72)
  • Saldainiai (6)
  • Sausainiai (21)
  • Skanios dovanos (8)
  • Tinginys (21)
  • Tortai (20)
  • Šokoladas (17)

Naujausi įrašai

  • Makaronai – kai norisi paprastai, bet skaniai
  • Toskanos pupelių troškinys su saulėje džiovintais pomidorais ir feta
  • Arbūzas su plakta feta
  • Ryžių pomidorinė be sultinio
  • Pasta su rikotos sūriu

Sekite mane

valgespalve

Maisto ir spalvų žurnalas

🥘 Cukinijų ir fetos sūrio kišasTai vienas 🥘 Cukinijų ir fetos sūrio kišasTai vienas pirmųjų įrašų mano tinklaraštyje, ir tarp kitko labai vykęs, tad dalinuosi,nes žinau, kad cukinijos šiuo metu aktualu, o susukti cukinijų suktinukus jame, tikra bus tikra meditacija.Taigi Jums reikės:
👉Tešlai
✔️150g miltų (naudojau avinžirnių, bet tiks ir paprasti kvietiniai)
✔️1 nedidelis kiaušinis
✔️100g šalto sviesto
✔️Žiupsnelis druskos👉Cukinijų įdarui
✔️500g cukinijų
✔️100g fermentinio sūrio
✔️250g fetos
✔️300ml grietinėlės (10proc. riebumo)
✔️2 kiaušiniai
✔️Sauja krapų
✔️Žiupsnelis druskos
✔️Pipirų➖Tešlos paruošimasPasiruošiame 26cm uždarą kepimo formą.Miltus sumaišome su druska. Sviestą supjaustome smulkiais gabaliukais ir rankomis įminkome į miltus, kol nesijaus sviesto gabaliukų. Įpilame paplaktą kiaušinį ir viską gerai išminkome. Minkome tol, kol tešla nelips prie rankų. Įvyniojame tešlą į maistinę plėvelę ir dedame pusvalandžiui pailsėti į šaldytuvą.Išėmę iš šaldytuvo iškočiojame tešlą kiek didesniu apskritimu nei pasirinkta kepimo forma ir išklojame iškočiota tešla formos dugną ir kraštus. Tešlos perteklių nupjauname peiliu. Subadome šakute. Dedame pasiruoštą pyrago pagrindą dar bent 15-20 min. į šaldytuvą.Per tą laiką pasiruošiame cukinių įdarą.➖Cukinijų įdarasLengvai paplakame kiaušinį, dedame druską, pipirus. Druskos nepadauginkite, nes sūriai yra sūrūs iš savęs. Pilame grietinėlę. Viską geria išmaišome. Sudedame smulkiai supjaustytus krapus.Fermentinį sūrį sutarkuojame. Cukiniją pjaustome plonomis juostelėmis. Aš tam naudoju skustuką, tokiu būdu juostelės gaunasi itin plonos ir greitai iškepa. Į kiekvienos juostelės vidų įvyniojame mažą gabalėlį fetos.Ant tešlos pagrindo dedame sutarkuotą fermentinį sūrį. Sustatome cukinijų-fetos suktinukus. Ant viršaus užpilame kiaušinio – grietinėlės plakinį.Kepame iki 180C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min kol gražiai paruduos.#receptas #cukinijos #kisas #meditacija #nesalduspyragas #meatfree #bemesos
🫐🍓 Naminis limonadas „Miško uoga“ – g 🫐🍓 Naminis limonadas „Miško uoga“ – gaiva, kvapas ir spalva viename. Puikia tiks kai norisi kažko „šventiško į taurę“ ar prasmingai sunaudoti uogų derlių.Reikės:
✔️8 stiklinėms gėrimo reikės:
✔️ 2 stiklinių vandens,
✔️ 4 stiklinių gazuoto mineralinio vandens
✔️ 1/3 stiklinės medaus ar agavų sirupo
✔️ 1 stiklinė šviežiai spaustų citrinų sulčių (apie 4-6 didelės citrinos)
✔️2 stiklinės uogų (aviečių, mėlynių/šilauogių, gervuogių )
✔️Ledo kubeliųUogas pertrinkite trintuvu (blenderiu), užpilkite stikline vandens ir gerai išmaišę perkoškite per sietelį. Jei sunkiai bėga skystis pamaišykite.
Sumaišykite stiklinę vandens su medumi ir švelniai kaitinkite, kol medus ištirps. Leiskite atvėsti.
Į ąsočio dugną įpilkite šviežiai spaustas citrinų sultis, tada įpilkite medaus sirupą, o likusią ąsočio dalį užpildykite gazuotu vandeniu. Išmaišykite.
Į stiklinių dugną dėkite smukinto ledo, įpilkite lygiomis dalimis uogų sulčių ir užpilkite pasiruoštu limonadu.
Skanaus!#receptas #tinklarastis #vasara #limonadas #namugamybos #desertas #gerimas
🇮🇹 Makaronų salotos su fetaRudenėjant or 🇮🇹 Makaronų salotos su fetaRudenėjant orams norisi ir sotesnio maisto.Tad šiandien dalinuosi  makaronų salotų receptu, kuris puikiai tiks į pietų dėžutes, vakarienei ar kai kankina amžinas klausimas: ką čia greitai pasigaminti, kad būtų ir sotu, ir skanu?Salotoms gaminti naudoju makaronus RAGUSO iš @amoredelilietuva, nes gaminant salotos labai svarbu, kad makaronai būtų tvirti, o šie būtent toki ir yra.📝 Reikia:
– virtų makaronų (naudokit RAGUSO iš @amoredelilietuva tikrai nepasigailėsit)
– pomidorų
– agurko
– paprikos
– fetos
- rausvajo svogūno
– virtų avinžirnių (gali būti iš skardinės)Padažui:
– 1 šaukštas medaus
– 1 šaukštas garstyčių (paprastos ar Dižono)
– 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
– šlakelis citrinos sulčių ir žievelės
– žiupsnelis druskos, pipirų
- žalumynųViską išplakam – ir ant salotų. Paprasta, bet labai skanu
Ir svarbiausia – greita. Galima valgyt iškart, arba dėti į dėžutę kitos dienos pietums.Recepto draugas @amoredelilietuva#pasta #reklama #tinklarastis #receptas #gaminunamie #maistoblogas #namuosegamintomaistofane #salotos #uzkandziudezute #pietudezute #italija
Šiandien niekur neskubu. Net mintys eina pėsčio Šiandien niekur neskubu. Net mintys eina pėsčiomis.
Taip gera nurimti po “atostogų” maratono.Prasideda oficialus pasiruošimas mokslo metams ir naujas etapas su naujom patirtim, apie kurias papasakosiu jau labai labai greit.#mamossupras#letaslaikas #sekmadienis #naujasavaite #kadrasapiemane #naujiena
🇪🇪 Apie estiškus skoniusKai manęs pakla 🇪🇪 Apie estiškus skoniusKai manęs paklausia ką parvežti lauktuvių iš Estijos, visad atsakau marcipaninių saldainių ir “Dėmėto šuns”.Skamba įdomiai, tiesa?Bet tai ne kas kita, kaip estiškas tinginys. Šį receptą sužinojau prieš keletą metų gyvendama Taline. Estijoje šis desertas yra toks populiarus, kad nesunkiai bet kuriame prekybos centre galite įsigyti saldainių „Kirju koer“ (liet. „Dėmėtas šuo“), kas ir yra ne kas kita, kaip tinginys su marmeladinių saldainių gabalėliais. Šiam tinginiui geriausiai naudoti  necukruotus marmeladines saldainius, tačiau jei nerasite įsigyti tiks ir cukruoti.Jums reikės:
✔️360 g vanilinių kvadratinių  sausainių (2 pakeliai)
✔️150 g marmeladinių saldainių
✔️3 šaukštai kakavos miltelių
✔️150 g sviesto
✔️200 g kondensuoto pieno su cukrumiSausainius sutrupinkite, marmeladinius saldainius supjaustykite smulkesniais gabalėliais.Puode ištirpinkite sviestą, tuomet po truputį supilkite kondensuotą pieną ir išmaišykite iki vientisos masės. Kai masė pradeda tirštėti, nukelkite nuo kaitros ir  sudėkite kakavos miltelius. Gerai išmaišykite.Gautą mišinį supilkite ant sausainių ir saldainių, ir vėl gerai išmaišykite.Mišinį dėkite ant maistinės plėvelės arba kepimo popieriaus ir suformuokite pailgą „dešrelę“.Suvyniokite ir palikite sustingti šaldykite bent 3 valandas, geriausia per naktį.Patiekite supjaustę griežinėliais.Skanaus!#tinginys #receptas  #estija #estonian #gaminunamie #lauktuves #tinklarastis #desertas
Sekite Instagram
  • Apie mane
  • Valgė spalvė
  • Bendradarbiaukime
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Sąlygos
Copyright © 2025 Valgė Spalvė
Šioje svetainėje naudojame slapukus. Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Gerai, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.