Pereiti prie turinio
Valgė spalvė logotipas

Skaniai Ir Spalvingai

  • Pradžia
  • Receptai
    • Pusryčiams
    • Užkandžiai
    • Sriubos
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Grilio patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžių dėžutės
    • Gėrimai
    • Šventės
      • Užgavėnės
      • Valentino diena
      • Velykos
      • Motinos diena
      • Vaikų diena
      • Tėvo diena – gamina vaikai
      • Kalėdos
  • Meniu planavimas
  • Spalvos
    • Raudona
    • Žalia
    • Geltona
    • Balta
    • Oranžinė
    • Ruda
    • Violetinė ir mėlyna
  • Projektai
    • Įdomu ir naudinga
    • Su šaukštu per pasaulį!
    • Produkto iššūkis
    • Kiaušinių dažymo būdai
    • Karantino skonių kelionės
    • Skanios dovanos iš Europos
  • Krautuvėlė
    • Kursai
    • Namams
  • Sekite mus

Vasariški receptai

  • Instagram
  • Facebook
  • Mail

Nekeptas desertas su avietėmis ir rikota

Read More

„Trifle” sluoksniuotis su „Kuršėnų” vyniotiniu ir braškėmis

Read More

„Trifle” sluoksniuotis su braškėmis ir bananais

Read More

Indelio desertas su „Philadelphia” sūriu

Read More

Desertas su rikota ir braškėmis

Read More

Šokoladinis Semifredo

Read More

Japoniškas sumuštinis su braškėmis

Read More

Arbūzinis želė tortas

Read More

Nekeptas citrininis maskarponės tortas

Read More

Mėlynių keksas su baltuoju šokoladu

Read More
← Ankstesnis Įrašas
Kitas Įrašas →

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Apie mane

Labas, aš Živilė – trijų vaikų mama, kuri tiki, kad maistas gali kurti mažas kasdienybės šventes ir sustabdyti laiką net beprotiškiausioje dienoje. Dalinuosi paprastais, bet ypatingais receptais, įkvėpimu mėgautis lėtais rytmečiais, vakarienėmis po atviru dangumi ir akimirkomis, kuriose svarbiausia – būti kartu ir ragauti gyvenimą po kąsnelį. Į šią kelionę kviečiu jungtis ir Tave. Daugiau apie mane.

Kaip suplanuoti meniu šeimai:
4 savaičių kursas

Sužinok daugiau!

Valgė Spalvė krautuvėlė

Desertai

  • Indelio desertas (26)
  • Keksiukai (9)
  • Ledai (8)
  • Pyragas (72)
  • Saldainiai (6)
  • Sausainiai (21)
  • Skanios dovanos (8)
  • Tinginys (21)
  • Tortai (20)
  • Šokoladas (17)

Naujausi įrašai

  • Toskanos pupelių troškinys su saulėje džiovintais pomidorais ir feta
  • Arbūzas su plakta feta
  • Ryžių pomidorinė be sultinio
  • Pasta su rikotos sūriu
  • Pasta su pievagrybiais ir čiobreliais

Sekite mane

🌧🌱 Lietus pakeltose lysvėseKeli paprasti 🌧🌱 Lietus pakeltose lysvėseKeli paprasti patarimai iš patirties.1. Kopūstai ir salotos — stebėti širdeles. Po gausaus lietaus galvutės gali pradėti pūti iš vidaus. Kas porą dienų apžiūrėkit — jei matai šlapius, pradėjusius juoduoti lapus centre – geriau juos pašalink.
2. Pomidorai. Po lietaus reiktų pašalinti apatinius lapus, kurie liečiasi su žeme. Laikytis nuoseklaus atramų rišimo — drėgmės prisigėrę stiebai lengviau lūžta.
3. Morkos ir burokėliai. Po stiprių liūčių šaknys sugeria per daug vandens ir ima trūkinėti. Jei prognozuojamas ilgesnis lietus — galima mulčiuoti, kad drėgmė pasiskirstytų tolygiau.
4. Cukinijos. Jei cukinijos guli ant žemės reikia  padėti po jomis sausą lentelę ar plytelę, kad nepūtų augdamos.
5. Visos lysvės — piktžolių rojus. Po lietaus žemė minkšta — dabar pats geriausias laikas ravėti. Išrautos piktžolės su visomis šaknimis neatžels.🌿 Lietus daržui — kaip nemokamas SPA. Jei padarai kelis mažus darbus — paskui lysvės padėkoja gražiu derliumi.#darzas #patarimai #ispatirties #hobis #pakeltoslysves
Vasara vasarai nelygi. Panašu, kad šiemet vietoj Vasara vasarai nelygi. Panašu, kad šiemet vietoj saulės – lietus, o vietoj šortų – megztinis.Bet žinot ką?Savaitgaliai – mano laikas. Laikas, kai kviečiu draugus, gaminu, ragaujam, kalbam, juokiamės. Kartais su saulėlydžiu, kartais pavėsinėje su puodeliu kokio karšto gėrimo, bet vis tiek smagu. Nes maistas skaniausias tada, kai valgomas kartu.Lietinga vasara? Tebūnie. Juk nera blogo oro ilgiems pokalbimas ir jaukiam laikui kartu.#vasara #savaitgalis #gaminunamie #draugai #betkokiuoru #lietus
“Trifle” su Kuršėnų vyniotiniuŠiandien “Trifle” su Kuršėnų vyniotiniuŠiandien tvarkydama tinklaraščio įrašus aptikau šį ,labai vertą dėmesio desertą savaitgaliui, tad dalinuosi.„Trifle“ – tai angliškas sluoksniuotas desertas, kuriame yra kremo, biskvito (galima keisti vafliais, sausainiais), vaisių, uogų, džemo ir plaktos grietinėlės ar kito kremo, želė sluoksniai. Šis desertas visada pavyks ir bus skani stalo puošmena. Be to būna smagi pramoga kabinti jį šaukštais. Vasarą galite dalį kremo pakeisti vaniliniais ledais. Jei neturite specialaus indo, naudokite turimą permatomą indą.Ingredientai (1,7l indui):
✔500g “Kuršėnų” vyniotinio
✔4 šaukštai spanguolių sulčių
✔500 g šviežių braškių
✔1 pakelis aviečių želė
✔600 ml grietinėlės
✔75 g miltelinio cukraus
✔1 šaukštas šviežių citrinos sulčių
✔250g  rikotos sūrio
✔Papuošimui: braškių, laimių, apvalių vaflių.Iš anksto, pagal pakuotės instrukcijas pasigaminkite želė. Supilkite ją į neaukštą stačiakampę arba kvadratinę formą, kad ji būtų maždaug 2-3 cm aukščio. Palikite šaldytuve, kad sustingtų.Braškes perpjaukite per pusę išilgai. „Kuršėnų“ vyniotinį supjaustykite 2-3cm griežinėliais. Želė supjaustykite kubeliais.Išplakite grietinėlę su  milteliniu cukrumi ir citrinos sultimis iki standžios masės. Mentele įmaišykite sūrį.Ant dugno dėkite kelis šaukštus kremo, kad vyniotinis neslidinėtų. Indo dugną ir viena eile šonus išklokite vyniotinio griežinėliais. Vyniotinio riekeles apšlakstykite spanguolių sultinis.
Ant viršaus uždėkite pusę kremo. Indo šonuose sustatykite braškes. Likusias sudėkite į indo vidurį. Apibarstykite želė kubeliais.
Užpilkite likusį kremą. Uždenkite viršų plastikine plėvele ir palikite šaldytuve bent 4-6 valandoms, o dar geriau – per naktį.
Prieš patiekiant papuoškite uogomis, vafliais, pjaustytais laimiais.Skanaus!#desertas #trifle #vasara #braskes #kursenuvyniotinis #receptas #savaitgaliodesertas #gaminunamie
Ir aš ten buvau! #ačiū @crazy_tractor_lady kad Ir aš ten buvau!
#ačiū  @crazy_tractor_lady kad kuria grožį ir juo dalinasi❤️#fitosesijagamtoje #dobilai #grozis #lietuva
🌦Kokia vasara tokios ir salotos...Tai vienas 🌦Kokia vasara tokios ir salotos...Tai vienas tų receptų, kur ingredientai vos keli, viskas paprasta, o skonis — kaip restorane.
Kepti burokėliai + gorgonzola + graikiniai riešutai + geras balzamiko actas iš @amoredelilietuva = tobula vasaros lėkštė.Šį modenos balzaminį actą renkuosi dėl jo tobulai saldžios rūgštelės, kuri sujungia skonius lėkštėje taip, kad norisi sustoti ir paragauti dar kartą.Salotos galima kepti orkaitėje arba kepsninėje — priklauso nuo nuotaikos ir oro.
Ir kas svarbaiusia jos labai universalios: puikiai tinka tiek lengviems darbo dienų pietums, tiek savaitgaliui prie vyno taurės.REIKĖS:
✔Virtų burokėlių pjaustytų griežinėliais
✔Gorgonzolos sūrio
✔Graikinių riešutų
✔Modenos balzamiko acto iš @amoredelilietuva
✔Alyvuogių aliejaus
✔Druskos
✔PipirųKepti orkaitėje arba kepsninėje 160C 15-20 min.
Skanaus!Recepto draugas @amoredelilietuva prekiaujanti aukščiausios kokybės produktais tiesiai iš Italijos.#ugs #reklama #receptas #italija #burokeliai #salotos #šiltossalotos #vasara #gaminunamie
Sekite Instagram
  • Apie mane
  • Valgė spalvė
  • Bendradarbiaukime
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Sąlygos
Copyright © 2025 Valgė Spalvė
Šioje svetainėje naudojame slapukus. Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Gerai, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.