Pereiti prie turinio
Valgė spalvė logotipas

Skaniai Ir Spalvingai

  • Pradžia
  • Receptai
    • Pusryčiams
    • Užkandžiai
    • Sriubos
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Grilio patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžių dėžutės
    • Gėrimai
    • Šventės
      • Užgavėnės
      • Valentino diena
      • Velykos
      • Motinos diena
      • Vaikų diena
      • Tėvo diena – gamina vaikai
      • Kalėdos
  • Meniu planavimas
  • Spalvos
    • Raudona
    • Žalia
    • Geltona
    • Balta
    • Oranžinė
    • Ruda
    • Violetinė ir mėlyna
  • Projektai
    • Įdomu ir naudinga
    • Su šaukštu per pasaulį!
    • Produkto iššūkis
    • Kiaušinių dažymo būdai
    • Karantino skonių kelionės
    • Skanios dovanos iš Europos
  • Krautuvėlė
    • Kursai
    • Namams
  • Sekite mus

Sriubos

Ispaniška šalta sriuba Gaspačo

Read More

Prancūziška svogūnų sriuba

Read More

Paprasta brokolių sriuba

Read More

Taco sriuba su faršu

Read More

Trinta moliūgų sriuba su imbieru ir ciberžole

Read More

Ryžių pomidorinė sriuba su bazilikais

Read More

Skandinaviška lašišos sriuba

Read More

Pertrinta pievagrybių sriuba

Read More

Pertrinta porų ir bulvių sriuba

Read More

Pertrinta brokolių sriuba

Read More

Kreminė rūkytų dešrelių sriuba su pupelėmis

Read More

Marokietiška morkų sriuba

Read More

Prancūziška rūgštynių špinatų sriuba

Read More

Tradiciniai lietuviški šaltibarščiai

Read More

„Frikadelių” sriuba

Read More

Kroatiška žalių žirnelių sriuba su kmynais

Read More

Ukrainietiška vyšnių šaltsriubė

Read More

Burokėlių sriuba su Pesto padažu

Read More

Česnečka – čekiška česnakų sriuba

Read More
Baravykų sriuba

Baravykų sriuba su perlinėmis kruopomis ir špinatais

Read More

Apie mane

Sveiki, esu Živile – sertifikuota mitybos specialistė ir praktikuojanti namuose ruošto skanaus maisto fanė. Pasaulyje yra milijonai neatrastų ir neišbandytų nuostabaus maisto receptų, tad noriu keliauti, ragauti, atrasti, bandyti atkartoti skonius namuose ir dalintis. Į šią kelionę kviečiu jungtis ir Tave. Daugiau apie mane.

Kaip suplanuoti meniu šeimai:
4 savaičių kursas

Sužinok daugiau!

Valgė Spalvė krautuvėlė

Desertai

  • Indelio desertas (25)
  • Keksiukai (9)
  • Ledai (8)
  • Pyragas (72)
  • Saldainiai (6)
  • Sausainiai (21)
  • Skanios dovanos (8)
  • Tinginys (21)
  • Tortai (20)
  • Šokoladas (17)

Naujausi įrašai

  • Pasta su baltuoju šokoladu ir braškėmis
  • Šiltos burokėlių salotos su gorgonzolos sūriu
  • Trupininis rabarbarų pyragas su avižiniais dribsniais
  • Pistacinis tiramisu
  • Apelsininis tiramisu

Sekite mane

Živilė| "Valgė spalvė" maisto ir spalvų tinklaraštis

valgespalve

Maisto ir spalvų žurnalas

Vasara vasarai nelygi. Panašu, kad šiemet vietoj Vasara vasarai nelygi. Panašu, kad šiemet vietoj saulės – lietus, o vietoj šortų – megztinis.Bet žinot ką?Savaitgaliai – mano laikas. Laikas, kai kviečiu draugus, gaminu, ragaujam, kalbam, juokiamės. Kartais su saulėlydžiu, kartais pavėsinėje su puodeliu kokio karšto gėrimo, bet vis tiek smagu. Nes maistas skaniausias tada, kai valgomas kartu.Lietinga vasara? Tebūnie. Juk nera blogo oro ilgiems pokalbimas ir jaukiam laikui kartu.#vasara #savaitgalis #gaminunamie #draugai #betkokiuoru #lietus
“Trifle” su Kuršėnų vyniotiniuŠiandien “Trifle” su Kuršėnų vyniotiniuŠiandien tvarkydama tinklaraščio įrašus aptikau šį ,labai vertą dėmesio desertą savaitgaliui, tad dalinuosi.„Trifle“ – tai angliškas sluoksniuotas desertas, kuriame yra kremo, biskvito (galima keisti vafliais, sausainiais), vaisių, uogų, džemo ir plaktos grietinėlės ar kito kremo, želė sluoksniai. Šis desertas visada pavyks ir bus skani stalo puošmena. Be to būna smagi pramoga kabinti jį šaukštais. Vasarą galite dalį kremo pakeisti vaniliniais ledais. Jei neturite specialaus indo, naudokite turimą permatomą indą.Ingredientai (1,7l indui):
✔500g “Kuršėnų” vyniotinio
✔4 šaukštai spanguolių sulčių
✔500 g šviežių braškių
✔1 pakelis aviečių želė
✔600 ml grietinėlės
✔75 g miltelinio cukraus
✔1 šaukštas šviežių citrinos sulčių
✔250g  rikotos sūrio
✔Papuošimui: braškių, laimių, apvalių vaflių.Iš anksto, pagal pakuotės instrukcijas pasigaminkite želė. Supilkite ją į neaukštą stačiakampę arba kvadratinę formą, kad ji būtų maždaug 2-3 cm aukščio. Palikite šaldytuve, kad sustingtų.Braškes perpjaukite per pusę išilgai. „Kuršėnų“ vyniotinį supjaustykite 2-3cm griežinėliais. Želė supjaustykite kubeliais.Išplakite grietinėlę su  milteliniu cukrumi ir citrinos sultimis iki standžios masės. Mentele įmaišykite sūrį.Ant dugno dėkite kelis šaukštus kremo, kad vyniotinis neslidinėtų. Indo dugną ir viena eile šonus išklokite vyniotinio griežinėliais. Vyniotinio riekeles apšlakstykite spanguolių sultinis.
Ant viršaus uždėkite pusę kremo. Indo šonuose sustatykite braškes. Likusias sudėkite į indo vidurį. Apibarstykite želė kubeliais.
Užpilkite likusį kremą. Uždenkite viršų plastikine plėvele ir palikite šaldytuve bent 4-6 valandoms, o dar geriau – per naktį.
Prieš patiekiant papuoškite uogomis, vafliais, pjaustytais laimiais.Skanaus!#desertas #trifle #vasara #braskes #kursenuvyniotinis #receptas #savaitgaliodesertas #gaminunamie
Ir aš ten buvau! #ačiū @crazy_tractor_lady kad Ir aš ten buvau!
#ačiū  @crazy_tractor_lady kad kuria grožį ir juo dalinasi❤️#fitosesijagamtoje #dobilai #grozis #lietuva
🌦Kokia vasara tokios ir salotos...Tai vienas 🌦Kokia vasara tokios ir salotos...Tai vienas tų receptų, kur ingredientai vos keli, viskas paprasta, o skonis — kaip restorane.
Kepti burokėliai + gorgonzola + graikiniai riešutai + geras balzamiko actas iš @amoredelilietuva = tobula vasaros lėkštė.Šį modenos balzaminį actą renkuosi dėl jo tobulai saldžios rūgštelės, kuri sujungia skonius lėkštėje taip, kad norisi sustoti ir paragauti dar kartą.Salotos galima kepti orkaitėje arba kepsninėje — priklauso nuo nuotaikos ir oro.
Ir kas svarbaiusia jos labai universalios: puikiai tinka tiek lengviems darbo dienų pietums, tiek savaitgaliui prie vyno taurės.REIKĖS:
✔Virtų burokėlių pjaustytų griežinėliais
✔Gorgonzolos sūrio
✔Graikinių riešutų
✔Modenos balzamiko acto iš @amoredelilietuva
✔Alyvuogių aliejaus
✔Druskos
✔PipirųKepti orkaitėje arba kepsninėje 160C 15-20 min.
Skanaus!Recepto draugas @amoredelilietuva prekiaujanti aukščiausios kokybės produktais tiesiai iš Italijos.#ugs #reklama #receptas #italija #burokeliai #salotos #šiltossalotos #vasara #gaminunamie
🌦Kokia vasara tokios ir salotos...Tai vienas 🌦Kokia vasara tokios ir salotos...Tai vienas tų receptų, kur ingredientai vos keli, viskas paprasta, o skonis — kaip restorane.
Kepti burokėliai + gorgonzola + graikiniai riešutai + geras balzamiko actas iš @amoredelilietuva = tobula vasaros lėkštė.Šį modenos balzaminį actą renkuosi dėl jo tobulai saldžios rūgštelės, kuri sujungia skonius lėkštėje taip, kad norisi sustoti ir paragauti dar kartą.Salotos galima kepti orkaitėje arba kepsninėje — priklauso nuo nuotaikos ir oro.
Ir kas svarbaiusia jos labai universalios: puikiai tinka tiek lengviems darbo dienų pietums, tiek savaitgaliui prie vyno taurės.REIKĖS:
✔Virtų burokėlių pjaustytų griežinėliais
✔Gorgonzolos sūrio
✔Graikinių riešutų
✔Modenos balzamiko acto iš @amoredelilietuva
✔Alyvuogių aliejaus
✔Druskos
✔PipirųKepti orkaitėje arba kepsninėje 160C 15-20 min.
Skanaus!Recepto draugas @amoredelilietuva prekiaujanti aukščiausios kokybės produktais tiesiai iš Italijos.#ugs #reklama #receptas #italija #burokeliai #salotos #šiltossalotos #vasara #gaminunamie
Daugiau Sekite Instagram
  • Apie mane
  • Valgė spalvė
  • Bendradarbiaukime
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Sąlygos
Copyright © 2025 Valgė Spalvė
Šioje svetainėje naudojame slapukus. Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Gerai, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.GeraiPrivatumo politika