Pereiti prie turinio
Valgė spalvė logotipas

Skaniai Ir Spalvingai

  • Pradžia
  • Receptai
    • Pusryčiams
    • Užkandžiai
    • Sriubos
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Grilio patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžių dėžutės
    • Gėrimai
    • Šventės
      • Užgavėnės
      • Valentino diena
      • Velykos
      • Motinos diena
      • Vaikų diena
      • Tėvo diena – gamina vaikai
      • Kalėdos
  • Meniu planavimas
  • Spalvos
    • Raudona
    • Žalia
    • Geltona
    • Balta
    • Oranžinė
    • Ruda
    • Violetinė ir mėlyna
  • Projektai
    • Įdomu ir naudinga
    • Su šaukštu per pasaulį!
    • Produkto iššūkis
    • Kiaušinių dažymo būdai
    • Karantino skonių kelionės
    • Skanios dovanos iš Europos
  • Krautuvėlė
    • Kursai
    • Namams
  • Sekite mus

Pusryčiams

Sumuštiniai su apelsinų džemu

Read More

Kiaušinienė su pelėsiniu sūriu orkaitėje

Read More

Šakšuka su pelėsiniu sūriu

Read More

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su pievagrybiais

Read More

Varškės keksiukai su kmynais

Read More

Itališkas velykinis pyragas „Torta Pasqualina”

Read More

Apelsininiai mieliniai blynai Užgavėnėms

Read More
originalus belgiškų vaflių receptas

Originalus belgiškų vaflių receptas

Read More

Špinatų, fetos ir saulėje džiovintų pomidorų keksiukai

Read More

Šiltos graikiškos pomidorų salotos

Read More

Kaip išvirti skanią avižinę košę?

Read More

Varškės apkepas be miltų

Read More

Argentinietiškai keptos bulvės su svogūnais

Read More

Šprotais įdaryti kiaušiniai

Read More

Paprastas cukinijų apkepas su varške ir česnakais

Read More

Fritata su ančiuviais ir pomidorais

Read More

Brusketos su braškėmis ir rikota

Read More

Japoniškas sumuštinis su braškėmis

Read More

Močiutės kiaušinienė su svogūnų laiškais

Read More

Pyragėliai su špinatais ir rikota

Read More

Ukrainietiškas varškės apkepas su vyšniomis

Read More

Grikių blynai su burokėliais ir ožkų sūriu

Read More

Porų ir fetos sūrio fritata

Read More

Kukurūzų kruopų vafliai

Read More

Tarta su figomis

Read More

Apie mane

Sveiki, esu Živile – sertifikuota mitybos specialistė ir praktikuojanti namuose ruošto skanaus maisto fanė. Pasaulyje yra milijonai neatrastų ir neišbandytų nuostabaus maisto receptų, tad noriu keliauti, ragauti, atrasti, bandyti atkartoti skonius namuose ir dalintis. Į šią kelionę kviečiu jungtis ir Tave. Daugiau apie mane.

Kaip suplanuoti meniu šeimai:
4 savaičių kursas

Sužinok daugiau!

Valgė Spalvė krautuvėlė

Desertai

  • Indelio desertas (25)
  • Keksiukai (9)
  • Ledai (8)
  • Pyragas (72)
  • Saldainiai (6)
  • Sausainiai (21)
  • Skanios dovanos (8)
  • Tinginys (21)
  • Tortai (20)
  • Šokoladas (17)

Naujausi įrašai

  • Pasta su baltuoju šokoladu ir braškėmis
  • Šiltos burokėlių salotos su gorgonzolos sūriu
  • Trupininis rabarbarų pyragas su avižiniais dribsniais
  • Pistacinis tiramisu
  • Apelsininis tiramisu

Sekite mane

Živilė| "Valgė spalvė" maisto ir spalvų tinklaraštis

valgespalve

Maisto ir spalvų žurnalas

Vasara vasarai nelygi. Panašu, kad šiemet vietoj Vasara vasarai nelygi. Panašu, kad šiemet vietoj saulės – lietus, o vietoj šortų – megztinis.Bet žinot ką?Savaitgaliai – mano laikas. Laikas, kai kviečiu draugus, gaminu, ragaujam, kalbam, juokiamės. Kartais su saulėlydžiu, kartais pavėsinėje su puodeliu kokio karšto gėrimo, bet vis tiek smagu. Nes maistas skaniausias tada, kai valgomas kartu.Lietinga vasara? Tebūnie. Juk nera blogo oro ilgiems pokalbimas ir jaukiam laikui kartu.#vasara #savaitgalis #gaminunamie #draugai #betkokiuoru #lietus
“Trifle” su Kuršėnų vyniotiniuŠiandien “Trifle” su Kuršėnų vyniotiniuŠiandien tvarkydama tinklaraščio įrašus aptikau šį ,labai vertą dėmesio desertą savaitgaliui, tad dalinuosi.„Trifle“ – tai angliškas sluoksniuotas desertas, kuriame yra kremo, biskvito (galima keisti vafliais, sausainiais), vaisių, uogų, džemo ir plaktos grietinėlės ar kito kremo, želė sluoksniai. Šis desertas visada pavyks ir bus skani stalo puošmena. Be to būna smagi pramoga kabinti jį šaukštais. Vasarą galite dalį kremo pakeisti vaniliniais ledais. Jei neturite specialaus indo, naudokite turimą permatomą indą.Ingredientai (1,7l indui):
✔500g “Kuršėnų” vyniotinio
✔4 šaukštai spanguolių sulčių
✔500 g šviežių braškių
✔1 pakelis aviečių želė
✔600 ml grietinėlės
✔75 g miltelinio cukraus
✔1 šaukštas šviežių citrinos sulčių
✔250g  rikotos sūrio
✔Papuošimui: braškių, laimių, apvalių vaflių.Iš anksto, pagal pakuotės instrukcijas pasigaminkite želė. Supilkite ją į neaukštą stačiakampę arba kvadratinę formą, kad ji būtų maždaug 2-3 cm aukščio. Palikite šaldytuve, kad sustingtų.Braškes perpjaukite per pusę išilgai. „Kuršėnų“ vyniotinį supjaustykite 2-3cm griežinėliais. Želė supjaustykite kubeliais.Išplakite grietinėlę su  milteliniu cukrumi ir citrinos sultimis iki standžios masės. Mentele įmaišykite sūrį.Ant dugno dėkite kelis šaukštus kremo, kad vyniotinis neslidinėtų. Indo dugną ir viena eile šonus išklokite vyniotinio griežinėliais. Vyniotinio riekeles apšlakstykite spanguolių sultinis.
Ant viršaus uždėkite pusę kremo. Indo šonuose sustatykite braškes. Likusias sudėkite į indo vidurį. Apibarstykite želė kubeliais.
Užpilkite likusį kremą. Uždenkite viršų plastikine plėvele ir palikite šaldytuve bent 4-6 valandoms, o dar geriau – per naktį.
Prieš patiekiant papuoškite uogomis, vafliais, pjaustytais laimiais.Skanaus!#desertas #trifle #vasara #braskes #kursenuvyniotinis #receptas #savaitgaliodesertas #gaminunamie
Ir aš ten buvau! #ačiū @crazy_tractor_lady kad Ir aš ten buvau!
#ačiū  @crazy_tractor_lady kad kuria grožį ir juo dalinasi❤️#fitosesijagamtoje #dobilai #grozis #lietuva
🌦Kokia vasara tokios ir salotos...Tai vienas 🌦Kokia vasara tokios ir salotos...Tai vienas tų receptų, kur ingredientai vos keli, viskas paprasta, o skonis — kaip restorane.
Kepti burokėliai + gorgonzola + graikiniai riešutai + geras balzamiko actas iš @amoredelilietuva = tobula vasaros lėkštė.Šį modenos balzaminį actą renkuosi dėl jo tobulai saldžios rūgštelės, kuri sujungia skonius lėkštėje taip, kad norisi sustoti ir paragauti dar kartą.Salotos galima kepti orkaitėje arba kepsninėje — priklauso nuo nuotaikos ir oro.
Ir kas svarbaiusia jos labai universalios: puikiai tinka tiek lengviems darbo dienų pietums, tiek savaitgaliui prie vyno taurės.REIKĖS:
✔Virtų burokėlių pjaustytų griežinėliais
✔Gorgonzolos sūrio
✔Graikinių riešutų
✔Modenos balzamiko acto iš @amoredelilietuva
✔Alyvuogių aliejaus
✔Druskos
✔PipirųKepti orkaitėje arba kepsninėje 160C 15-20 min.
Skanaus!Recepto draugas @amoredelilietuva prekiaujanti aukščiausios kokybės produktais tiesiai iš Italijos.#ugs #reklama #receptas #italija #burokeliai #salotos #šiltossalotos #vasara #gaminunamie
🌦Kokia vasara tokios ir salotos...Tai vienas 🌦Kokia vasara tokios ir salotos...Tai vienas tų receptų, kur ingredientai vos keli, viskas paprasta, o skonis — kaip restorane.
Kepti burokėliai + gorgonzola + graikiniai riešutai + geras balzamiko actas iš @amoredelilietuva = tobula vasaros lėkštė.Šį modenos balzaminį actą renkuosi dėl jo tobulai saldžios rūgštelės, kuri sujungia skonius lėkštėje taip, kad norisi sustoti ir paragauti dar kartą.Salotos galima kepti orkaitėje arba kepsninėje — priklauso nuo nuotaikos ir oro.
Ir kas svarbaiusia jos labai universalios: puikiai tinka tiek lengviems darbo dienų pietums, tiek savaitgaliui prie vyno taurės.REIKĖS:
✔Virtų burokėlių pjaustytų griežinėliais
✔Gorgonzolos sūrio
✔Graikinių riešutų
✔Modenos balzamiko acto iš @amoredelilietuva
✔Alyvuogių aliejaus
✔Druskos
✔PipirųKepti orkaitėje arba kepsninėje 160C 15-20 min.
Skanaus!Recepto draugas @amoredelilietuva prekiaujanti aukščiausios kokybės produktais tiesiai iš Italijos.#ugs #reklama #receptas #italija #burokeliai #salotos #šiltossalotos #vasara #gaminunamie
Daugiau Sekite Instagram
  • Apie mane
  • Valgė spalvė
  • Bendradarbiaukime
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Sąlygos
Copyright © 2025 Valgė Spalvė
Šioje svetainėje naudojame slapukus. Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Gerai, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.GeraiPrivatumo politika