Pereiti prie turinio
Valgė spalvė logotipas

Skaniai Ir Spalvingai

  • Pradžia
  • Receptai
    • Pusryčiams
    • Užkandžiai
    • Sriubos
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Grilio patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžių dėžutės
    • Gėrimai
    • Šventės
      • Užgavėnės
      • Valentino diena
      • Velykos
      • Motinos diena
      • Vaikų diena
      • Tėvo diena – gamina vaikai
      • Kalėdos
  • Meniu planavimas
  • Spalvos
    • Raudona
    • Žalia
    • Geltona
    • Balta
    • Oranžinė
    • Ruda
    • Violetinė ir mėlyna
  • Projektai
    • Įdomu ir naudinga
    • Su šaukštu per pasaulį!
    • Produkto iššūkis
    • Kiaušinių dažymo būdai
    • Karantino skonių kelionės
    • Skanios dovanos iš Europos
  • Krautuvėlė
    • Kursai
    • Namams
  • Sekite mus

Sriubos

Ryžių pomidorinė be sultinio

Read More

Ispaniška šalta sriuba Gaspačo

Read More

Prancūziška svogūnų sriuba

Read More

Paprasta brokolių sriuba

Read More

Taco sriuba su faršu

Read More

Trinta moliūgų sriuba su imbieru ir ciberžole

Read More

Ryžių pomidorinė sriuba su bazilikais

Read More

Skandinaviška lašišos sriuba

Read More

Pertrinta pievagrybių sriuba

Read More

Pertrinta porų ir bulvių sriuba

Read More

Pertrinta brokolių sriuba

Read More

Kreminė rūkytų dešrelių sriuba su pupelėmis

Read More

Marokietiška morkų sriuba

Read More

Prancūziška rūgštynių špinatų sriuba

Read More

Tradiciniai lietuviški šaltibarščiai

Read More

„Frikadelių” sriuba

Read More

Kroatiška žalių žirnelių sriuba su kmynais

Read More

Ukrainietiška vyšnių šaltsriubė

Read More

Burokėlių sriuba su Pesto padažu

Read More

Česnečka – čekiška česnakų sriuba

Read More
Baravykų sriuba

Baravykų sriuba su perlinėmis kruopomis ir špinatais

Read More

Apie mane

Labas, aš Živilė – trijų vaikų mama, kuri tiki, kad maistas gali kurti mažas kasdienybės šventes ir sustabdyti laiką net beprotiškiausioje dienoje. Dalinuosi paprastais, bet ypatingais receptais, įkvėpimu mėgautis lėtais rytmečiais, vakarienėmis po atviru dangumi ir akimirkomis, kuriose svarbiausia – būti kartu ir ragauti gyvenimą po kąsnelį. Į šią kelionę kviečiu jungtis ir Tave. Daugiau apie mane.

Kaip suplanuoti meniu šeimai:
4 savaičių kursas

Sužinok daugiau!

Valgė Spalvė krautuvėlė

Desertai

  • Indelio desertas (26)
  • Keksiukai (9)
  • Ledai (8)
  • Pyragas (72)
  • Saldainiai (6)
  • Sausainiai (21)
  • Skanios dovanos (8)
  • Tinginys (21)
  • Tortai (20)
  • Šokoladas (17)

Naujausi įrašai

  • Morkų pyragas be kvietinių miltų
  • Makaronai su lašiša
  • Pasta su daržovėmis
  • Itališkos makaronų salotos su feta
  • Makaronai – kai norisi paprastai, bet skaniai

Sekite mane

valgespalve

Maisto ir spalvų žurnalas

🫛Žirniai su spirgučiaisManau, kad tai yra p 🫛Žirniai su spirgučiaisManau, kad tai yra patiekalas, kuris yra nepelnytai užmirštas. Paprastai pagaminamas, nedaug produktų ir svarbiausiai daug baltymų. Galima gaminti tiek su šonine tiek ir be jos. Aš kartais šoninę keičiu pievagrybiais, labai pasiteisinęs variantas.Šįkart gaminau vakarienei, nes norėjosi kažko paprasto ir sušildančio, bet manau kad ir pietums ši soti košė net labai tiktų.Galima gaminti ant laužo iškylaujant, vakarienei ar pusryčiams, o vyresnioji karta labai mėgsta šia košę prie alaus. 🫣Ingredientai:
✔️300g džiovintų geltonų žirnių (neskaldytų);
✔️80g šaltai rūkytos šoninės;
✔️Poro baltoji dalis;
✔️Nedidelė morka
✔️Alyvuogių aliejaus kepimui;
✔️Druskos ir pipirų.
✔️~1 l vištienos sultinio
✔️Žalumynų pateikimuiŽirnius pamerkite per naktį arba bent jau 3-4 valandoms.Išbrinkusius žirnius sudėkite į puodą ir užpilkite sultiniu, kad šiek tiek apsemtų. Virkite 20 minučių nuolat maišydami.Keptuvėje su aliejumi pakepkite kubeliais supjaustytą rūkytą šoninę. Sudėkite smaulkiai pjaustytas morkas ir porus.Kai išverda žirniai, sudėkite šoninę su daržovėmis, išmaišykite ir dar keletą minučių patroškinkite. Pagardinkite druska ir pipirais jei reikia.Prieš patiekiant apibarstykite žalumynais.Skanaus!❓Na tai dabar prisipažinkit, kas pagalvojot, kad gaminsit???#receptas #savaitgalis #tinklarastis #zirniai #paprastai  #baltymai #prietv
🍝🍋Pasta su rikota, citrina ir špinatais.K 🍝🍋Pasta su rikota, citrina ir špinatais.Kartais viskas, ko reikia, kad diena taptų šviesesnė – tai lėkštė pastos. 🇮🇹
Ir jei man reikėtų rinktis vieną pastos receptą, kuris nukelia į vasarą, būtų šis – pasta su rikota, citrina ir špinatais. Greitai pagaminama, kreminė ir labai gaivi – tokia, kuri primena, kad geri dalykai dažnai būna patys paprasčiausi. 🫶O visa šio recepto magija – pačiuose makaronuose. Naudoju itališką RAGUSO pastą iš @amoredelilietuva – tą, kuri visada išverda tobulai ir  išlaiko formą.  Ji net ir paprasčiausius patiekalus paverčia šventiškais.Reikės:
– 220 g itališkos pastos RAGUSO iš @amoredelilietuva (pvz., linguine ar spagečių)
– 250 g rikotos
– 230 g šviežių špinatų
– 35 g tarkuoto parmezano
– 1 citrinos žievelė ir sultys
– 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
– 1-2 česnako skiltelės
– Druskos ir šviežiai maltų pipirų1️⃣ Išvirk pastą pasūdytame vandenyje iki al dente.
2️⃣ Tuo metu dubenyje sumaišyk rikotą, aliejų, parmezaną, česnaką, citrinos sultis ir žievelę.
3️⃣ Keptuje su alyvuogių aliejumi iki suvytimo pakepk špinatus.
4️⃣ Sudėk makaronus į špinatus, įpilk šiek tiek makaronų virimo vandens, kad viskas susijungtų ir sudejus rikotos padažą viską gerai išmaišyk.Greita, paprasta, skanu ir  tobulas būdas praskaidrinti pilką dieną. ☀️🍋Recepto draugas @amoredelilietuva#reklama #dovana #maistotinklarastis #gaminunamuose #pasta #makronai #greitipietus #rikota #italija #SAVAITGALIUI #gaminunamie #amoredeli #valgespalve
☕️🍰 Kavos pyragas su datulėmis ir graikini ☕️🍰 Kavos pyragas su datulėmis ir graikiniais riešutaisKai už lango ruduo, o namai kvepia kava, idėjos ateina pačios.Šįkart kava keliauja į pyragą, kuriame dera espreso kavos sodrumas, natūralus datulių saldumas ir graikinių riešutų traškumas. Ir gera žinia tai, kad jį galite iškepti visiškai be pridėtinio cukraus.Rezultatas? Skonis, kuris kvepia rudeniu ir jaukumu.O kava? Žinoma, Týra – naujiena, @iki_lietuva , kuri mane jau spėjo sužavėti ne tik skoniu, bet ir aromatu. Beja, labai stilinga jos pakuotė ❤️.Reikės (24 cm kepimo formai):
✔️150 g smulkintų datulių be kauliukų
✔️180 ml (3/4 puodelio) šviežiai užplikytos karštos espreso kavos
✔️150 g miltų
✔️1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
✔️1/2 arbatinio šaukštelio malto cinamono
✔️1/4 arbatinio šaukštelio druskos
✔️2 dideli kiaušiniai
✔️80 ml alyvuogių aliejaus arba 100g lydyto sviesto
✔️80 g smulkintų graikinių riešutų.Papuošimui:
✔️80g juodojo šokolado
✔️2 šaukštai pieno (arba grietinėlės)
✔️8 graikinių riešutų puselėsĮkaitinkite orkaitę iki 180 °C.  Pasiruoškite 24 cm skersmens apvalią atsegamą kepimo formą.
Užpilkite smulkintas datules karšta espreso kava ir palikite 10 –15 minučių pabrinkti.
Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius iki putų. Plakdami supilkite alyvuogių aliejų.
Į šlapius ingredientus supilkite datulių ir espreso mišinį bei gerai išmaišykite.
Švelniai įdalimis įmaišykite sausus ingredientus. Išmaišykite iki vientisos masės ir įmaišykite smulkintus graikinius riešutus.
Supilkite tešlą į pateptą aliejumi kepimo formą.
Kepkite 30–35 minutes arba tol, kol į centrą įsmeigtas medinis pagaliukas liks švarus.
Atvėsinkite.
Apliekite garų vonelėje ištirpintu šokoladu ir papuoškite graikiniais riešutais.
Skanaus!#reklama #iki #pyragas #kava #týra #receptas #jaukumas #ruduo #bakingmood #dessertlover #espresso #kavosritualas #valgespalve #pyragas #pyragudiena #gaminunamie #iki
🍐Migdolinis pyragas su kriaušėmisŠis pyrag 🍐Migdolinis pyragas su kriaušėmisŠis pyragas yra vienas iš mano hitų. Labai paprastas, greitai paruošiamas ir burnoje tirpstantis pyragas su kriaušėmis ir be gliuteno!Puikus pasirinkimas artėjančiai pyragų dienai!!!REIKĖS:
✔️200 g sviesto
✔️3 kiaušinių
✔️3 kriaušių
✔️100 g cukraus
✔️300 g migdolų miltų
✔️Šaukštelis kepimo miltelių
✔️Migdolų drožlių apibarstymui
Išlydytą sviestą išplakite su cukrumi.
Po vieną įplakite kiaušinius.
Įmaišykite migdolų drožles ir kepimo miltelius.
Kriaušių puseles nulupkite ir išvalykite.
Tešlą pilkite į kepimo formą. Sudėkite kriaušių puseles. Apibarstykite migdolų drožlėmis.
Kepti 170C orkaitėje 30-35min.#receptas #pyragudiena #tinklarastis #desertas #pyragas
🍂🍁 Moliūgų sriuba su slaptu ingredientuK 🍂🍁 Moliūgų sriuba su slaptu ingredientuKai atrodo, kad moliūgų sriubą jau niekuo nebenustebinsi – pasinaudok mano atradimu!
O viską užbaigia keli lašai graikinių riešutų aliejaus iš @bionaturalis.lt – subtilus aromatas, švelnus riešutinis poskonis ir šiek tiek prabangos paprastame rudeniškos kasdienybės dubenėlyje. Tai aliejus, kurį naudoju ne tik salotoms, bet ir karštiems patiekalams, kai norisi skonio, kuris viską apjungia.INGREDIENTAI (4 porcijoms):
✔Nedidelis moliūgas (apie 800 g)
✔2 morkos
✔1 obuolys (rūgštesnis – tinka „Jonagold“ ar pan.)
✔2 česnako  galvutės
✔Šakelė vyšninių pomidorų
✔150ml ekologiško kokosų gėrimo @bionaturalis.lt
✔Apie 700 ml daržovių sultinio
✔Žiupsnelis druskos ir pipirų
✔ Alyvuogių aliejaus ( kepimui orkaitėje)Pateikimui:
✔Keptų avinžirnių su prieskoniais
✔Graikinių riešutų aliejaus @bionaturalis.lt
✔Šviežių žalumynųOrkaitėje apšlapsčius alyvuokių aliejumi, druska ir pipirais pakepk moliūgą, morkas, česnaką, obuolį ir pomidorus, kol švelniai karamelizuosis.
Pasiruošk sultinį.
Trintuvu iki kreminės konsistencijos sutrink daržoves dalimis įpilant sultinio.
Patiek pagartintą orkaitėje su prieskoniais pakeptais avinžirniais, žalumynais, skrudinta ir česnaku įtrinta čiabata bei skonius apjungiančiu graikinių riešutų aliejumi.🌰 Naudoju @bionaturalis.lt graikinių riešutų aliejų – ekologišką šalto spaudimo, kuris kvepia taip, lyg ką tik būtum sutrynęs saują šviežių riešutų. Švelnus, natūralus ir, svarbiausia, tikras.#reklama #bionaturalis #gaminunamie #ruduo #namuosegamintomaistofane #ekologiskas  #rudensreceptai #moliūgusriuba #valgespalve #sezoniniskai #sriuba #graikiniuriesutualiejus  #receptas #receptai
Sekite Instagram
  • Apie mane
  • Valgė spalvė
  • Bendradarbiaukime
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Sąlygos
Copyright © 2025 Valgė Spalvė
Šioje svetainėje naudojame slapukus. Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Gerai, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.