Kokią žinutę siunčia dovanojamas margutis?
Patarimai, kad Jūsų margučiai būtų gražūs
Velykų stalo meniu su „mažiau yra daugiau“ filosofija
Idėjos šv. Velykų stalui
Velykos – ypatinga šventė, suburianti šeimas ir draugus prie vieno stalo mėgautis skaniu maistu ir vieni kitų draugija. Tačiau Velykų meniu planavimas gali būti nelengvas, ypač jei esate naujokas gaminant maistą ar rengiant didelius susibūrimus.
Linco pyragas su aviečių įdaru
Argentinietiškas „Rogel”
Pikantiška kubietiška „Mojo“ vištiena su mango-avokado salsa
Morenginis pyragas su karamele
Ką gaminti iš kietai virtų kiaušinių?
Aštriai marinuoti kietai virti kiaušiniai
Bao su korėjietiška vištiena
Morkų pyragas su graikiniais riešutais
Itališkas velykinis pyragas „Torta Pasqualina”
Velykų stalo meniu 2024
Kietai virtų kiaušinių pudingas
Ukrainietiškas obuolių pyragas
Kiaušinių dažymas kinrožių (hibiskus) arbata ir ciberžole
Kanadietiškas mėsos pyragas su cinamonu
Nostalgiškas „Kijevo tortas”
Austriškas štrudelis su obuoliais
Kiaušinių marginimas burokėliais
Maskarponės sūrio keksiukai su karamele
„Red velvet” tortas
Pavlova su figomis
Kavos kremo desertas su kondensuotu pienu
Griliažinis tinginys
Švediška silkė su obuoliais ir virtomis bulvėmis
Zuikio tinginys „Karvutė”
„Valgės spalvės“ tinginys su džiovintais vaisiais ir šokoladu
Aguoninis desertas su persikų sluoksniu
Tortas „Medutis” su apelsinų džemu
Vištienos suktinukai su Pesto padažu
„Valgė Spalvė” snikerinis pyragas be glitimo
Tortas „Retro”
Silkė pataluose
Keptos kriaušės su pelėsiniu sūriu ir medumi
Latviški sumuštiniai su šprotais
Kiaušinių marginimas mėlynuoju kopūstu
Mėlynių keksas su baltuoju šokoladu
Velykų stalo meniu 2025
Kišas su lašiša
Kokosiniai sausainiai
Tuno salotos su kiaušiniais ir žirneliais
Florentinai
Citrininė kondensuoto pieno tarta
Šprotais įdaryti kiaušiniai
Nekeptas „Oreo” sausainių tortas – vaikų mėgstamiausias
Rutuliukai su „Vana Tallinn” likeriu
Marokietiškas vištienos troškinys „Tadžinas“
Japoniškas sumuštinis su kiaušiniais
Kokią žinutę siunčia dovanojamas margutis?
Kaip išgelbėti nepavykusius margučius?
Prancūziškas migdolinis pyragas
Netikras zuikis su virtais kiaušiniais ir morkomis
Kiaušinių marginimo būdai
Kaip rašoma Lietuvos nacionaliniame dailės muziejaus puslapyje, Kiaušinių marginimas yra gyvybingiausia lietuvių tautodailės šaka. Juos margina suaugusieji ir vaikai, todėl marginimo būdų gali būti daugybė. Bet populiariausi trys: dažymas viena spalva, marginimas karštu vašku ir skutinėjimas.
Kiaušinių marginimas vašku yra mano mėgstamiausias, tačiau nevengiu išbandyti ir kitus margučių dažymo būdus natūraliomis medžiagomis. Apie kiekvieną mano išbandytą dažymo būdą galite pasiskaityti plačiau.
Kiaušinių marginimas burokėliais
Kiaušinių dažymas ciberžole
Kiaušinių dažymas kinrožių (hibiskus) arbata
Tradicinis kiaušinių marginimas vašku
Kiaušinių dažymas baltu vynu
Kiaušinių dažymas raudonuo vynu
Kiaušinių marginimas svogūnų lukštais
Patarimai, kad Jūsų margučiai būtų gražūs
Kiaušinių marginimas mėlynuoju kopūstu
Kiaušinių dažymas kinrožių (hibiskus) arbata ir ciberžole
Kiaušinių marginimas vaškinėmis kreidelėmis
Kiaušinių dažymas kinrožių (hibiskus) arbata ir svogūnų lukštais
Patieklai iš virtų kiaušinių
Turbūt ne viena šeimininkė susiduria su problema, kur panaudoti margučius po švenčių. Išmesti gaila, o kiaušinių devynios galybės, nes kiaušinius marginti visiems labai smagu, o ir marginimo technikų norisi išbandyti ne vieną.
Tad siūlau keletą receptų ką galima pasigaminti su kietai virtais kiaušiniais.



