Patarimai, kad Jūsų margučiai būtų gražūs
Kaip suplanuoti Velykinį meniu be streso
Kaip išgelbėti nepavykusius margučius?
Idėjos šv. Velykų stalui
Velykos – ypatinga šventė, suburianti šeimas ir draugus prie vieno stalo mėgautis skaniu maistu ir vieni kitų draugija. Tačiau Velykų meniu planavimas gali būti nelengvas, ypač jei esate naujokas gaminant maistą ar rengiant didelius susibūrimus.
Morkų pyragas su graikiniais riešutais
Kišas su lašiša
Aštriai marinuoti kietai virti kiaušiniai
Nostalgiškas „Kijevo tortas”
Japoniškas sumuštinis su kiaušiniais
Austriškas štrudelis su obuoliais
Bao su korėjietiška vištiena
Argentinietiškas „Rogel”
Pavlova su figomis
„Valgės spalvės“ tinginys su džiovintais vaisiais ir šokoladu
Morenginis pyragas su karamele
Nekeptas „Oreo” sausainių tortas – vaikų mėgstamiausias
Ukrainietiškas obuolių pyragas
Burokėlių, špinatų ir pelėsinio ožkų sūrio kišas
Rutuliukai su „Vana Tallinn” likeriu
Kiaušinių marginimas burokėliais
Mėlynių keksas su baltuoju šokoladu
Ką gaminti iš kietai virtų kiaušinių?
Kaip išgelbėti nepavykusius margučius?
Linco pyragas su aviečių įdaru
Silkė pataluose
Tortas „Retro”
Itališkas tinginys su pistacijomis ir spanguolėmis
Keptos kriaušės su pelėsiniu sūriu ir medumi
Velykinis migdolinis keksas
Vištienos suktinukai su Pesto padažu
Kokosiniai sausainiai
Kanadietiškas mėsos pyragas su cinamonu
Velykų stalo meniu 2024
„Red velvet” tortas
Citrininė kondensuoto pieno tarta
Latviški sumuštiniai su šprotais
Velykų stalo meniu 2025
Griliažinis tinginys
Japoniškas kavos želė desertas
Kiaušinių marginimas mėlynuoju kopūstu
Tuno salotos su kiaušiniais ir žirneliais
Kietai virtų kiaušinių pudingas
Kavos kremo desertas su kondensuotu pienu
Kiaušinių dažymas kinrožių (hibiskus) arbata
Netikras zuikis su virtais kiaušiniais ir morkomis
Šprotais įdaryti kiaušiniai
Burokėlių ir ožkų sūrio terinas
Kiaušinių marginimas vaškinėmis kreidelėmis
Florentinai
Namų gamybos matcha ledai
Prancūziškas migdolinis pyragas
Maskarponės sūrio keksiukai su karamele
Aguoninis desertas su persikų sluoksniu
Velingtono kepsnys su lašiša
Kiaušinių marginimo būdai
Kaip rašoma Lietuvos nacionaliniame dailės muziejaus puslapyje, Kiaušinių marginimas yra gyvybingiausia lietuvių tautodailės šaka. Juos margina suaugusieji ir vaikai, todėl marginimo būdų gali būti daugybė. Bet populiariausi trys: dažymas viena spalva, marginimas karštu vašku ir skutinėjimas.
Kiaušinių marginimas vašku yra mano mėgstamiausias, tačiau nevengiu išbandyti ir kitus margučių dažymo būdus natūraliomis medžiagomis. Apie kiekvieną mano išbandytą dažymo būdą galite pasiskaityti plačiau.
Tradicinis kiaušinių marginimas vašku
Kiaušinių marginimas mėlynuoju kopūstu
Kiaušinių dažymas baltu vynu
Kiaušinių marginimas svogūnų lukštais
Kiaušinių marginimas vaškinėmis kreidelėmis
Kiaušinių dažymas kinrožių (hibiskus) arbata
Kiaušinių dažymas kinrožių (hibiskus) arbata ir ciberžole
Patarimai, kad Jūsų margučiai būtų gražūs
Kiaušinių dažymas raudonuo vynu
Kiaušinių dažymas ciberžole
Kiaušinių marginimas burokėliais
Kiaušinių dažymas kinrožių (hibiskus) arbata ir svogūnų lukštais
Patieklai iš virtų kiaušinių
Turbūt ne viena šeimininkė susiduria su problema, kur panaudoti margučius po švenčių. Išmesti gaila, o kiaušinių devynios galybės, nes kiaušinius marginti visiems labai smagu, o ir marginimo technikų norisi išbandyti ne vieną.
Tad siūlau keletą receptų ką galima pasigaminti su kietai virtais kiaušiniais.