Kiaušinių marginimas vaškinėmis kreidelėmis
Patarimai, kad Jūsų margučiai būtų gražūs
Ką veikti per šv. Velykas?
Idėjos šv. Velykų stalui
Velykos – ypatinga šventė, suburianti šeimas ir draugus prie vieno stalo mėgautis skaniu maistu ir vieni kitų draugija. Tačiau Velykų meniu planavimas gali būti nelengvas, ypač jei esate naujokas gaminant maistą ar rengiant didelius susibūrimus.
Zuikio tinginys „Karvutė”
Kaip išgelbėti nepavykusius margučius?
Pikantiška kubietiška „Mojo“ vištiena su mango-avokado salsa
„Valgės spalvės“ tinginys su džiovintais vaisiais ir šokoladu
Citrininė kondensuoto pieno tarta
Kiaušinių dažymas kinrožių (hibiskus) arbata
Čekiški kalėdiniai sausainiai „Juoda- balta“
Kokią žinutę siunčia dovanojamas margutis?
Ukrainietiškas obuolių pyragas
Linco pyragas su aviečių įdaru
Kišas su lašiša
Latviški sumuštiniai su šprotais
Kokosiniai sausainiai
Kiaušinių marginimas vaškinėmis kreidelėmis
Netikras zuikis su virtais kiaušiniais ir morkomis
Griliažinis tinginys
Austriškas štrudelis su obuoliais
Argentinietiškas „Rogel”
Kiaušinių dažymas kinrožių (hibiskus) arbata ir ciberžole
Kiaušinių marginimas mėlynuoju kopūstu
Kietai virtų kiaušinių pudingas
„Red velvet” tortas
Tortas „Medutis” su apelsinų džemu
Velykų stalo meniu 2024
Aguoninis desertas su persikų sluoksniu
Prancūziškas migdolinis pyragas
Itališkas tinginys su pistacijomis ir spanguolėmis
Aštriai marinuoti kietai virti kiaušiniai
Vištienos suktinukai su Pesto padažu
Nostalgiškas „Kijevo tortas”
Japoniškas sumuštinis su kiaušiniais
„Valgė Spalvė” snikerinis pyragas be glitimo
Tuno salotos su kiaušiniais ir žirneliais
Morkų pyragas su graikiniais riešutais
Japoniškas kavos želė desertas
Burokėlių, špinatų ir pelėsinio ožkų sūrio kišas
Bao su korėjietiška vištiena
Velingtono kepsnys su lašiša
Šprotais įdaryti kiaušiniai
Kanadietiškas mėsos pyragas su cinamonu
Velykų stalo meniu 2025
Florentinai
Nekeptas „Oreo” sausainių tortas – vaikų mėgstamiausias
Namų gamybos matcha ledai
Velykinis migdolinis keksas
Morenginis pyragas su karamele
Maskarponės sūrio keksiukai su karamele
Itališkas velykinis pyragas „Torta Pasqualina”
Silkė pataluose
Kiaušinių marginimas burokėliais
Kiaušinių marginimo būdai
Kaip rašoma Lietuvos nacionaliniame dailės muziejaus puslapyje, Kiaušinių marginimas yra gyvybingiausia lietuvių tautodailės šaka. Juos margina suaugusieji ir vaikai, todėl marginimo būdų gali būti daugybė. Bet populiariausi trys: dažymas viena spalva, marginimas karštu vašku ir skutinėjimas.
Kiaušinių marginimas vašku yra mano mėgstamiausias, tačiau nevengiu išbandyti ir kitus margučių dažymo būdus natūraliomis medžiagomis. Apie kiekvieną mano išbandytą dažymo būdą galite pasiskaityti plačiau.
Kiaušinių marginimas mėlynuoju kopūstu
Tradicinis kiaušinių marginimas vašku
Kiaušinių marginimas svogūnų lukštais
Kiaušinių dažymas raudonuo vynu
Kiaušinių dažymas kinrožių (hibiskus) arbata ir svogūnų lukštais
Kiaušinių marginimas vaškinėmis kreidelėmis
Kiaušinių dažymas ciberžole
Kiaušinių dažymas baltu vynu
Kiaušinių dažymas kinrožių (hibiskus) arbata ir ciberžole
Patarimai, kad Jūsų margučiai būtų gražūs
Kiaušinių dažymas kinrožių (hibiskus) arbata
Kiaušinių marginimas burokėliais
Patieklai iš virtų kiaušinių
Turbūt ne viena šeimininkė susiduria su problema, kur panaudoti margučius po švenčių. Išmesti gaila, o kiaušinių devynios galybės, nes kiaušinius marginti visiems labai smagu, o ir marginimo technikų norisi išbandyti ne vieną.
Tad siūlau keletą receptų ką galima pasigaminti su kietai virtais kiaušiniais.