Kokią žinutę siunčia dovanojamas margutis?
Patarimai, kad Jūsų margučiai būtų gražūs
Velykų stalo meniu su „mažiau yra daugiau“ filosofija
Idėjos šv. Velykų stalui
Velykos – ypatinga šventė, suburianti šeimas ir draugus prie vieno stalo mėgautis skaniu maistu ir vieni kitų draugija. Tačiau Velykų meniu planavimas gali būti nelengvas, ypač jei esate naujokas gaminant maistą ar rengiant didelius susibūrimus.
Silkė pataluose
Prancūziškas migdolinis pyragas
Griliažinis tinginys
Ukrainietiškas obuolių pyragas
Velykinis migdolinis keksas
Latviški sumuštiniai su šprotais
Namų gamybos matcha ledai
„Valgės spalvės“ tinginys su džiovintais vaisiais ir šokoladu
Kiaušinių dažymas kinrožių (hibiskus) arbata
Itališkas velykinis pyragas „Torta Pasqualina”
Aguoninis desertas su persikų sluoksniu
Florentinai
Zuikio tinginys „Karvutė”
Kokosiniai sausainiai
Nekeptas „Oreo” sausainių tortas – vaikų mėgstamiausias
Citrininė kondensuoto pieno tarta
Kiaušinių dažymas kinrožių (hibiskus) arbata ir ciberžole
Linco pyragas su aviečių įdaru
Švediška silkė su obuoliais ir virtomis bulvėmis
„Red velvet” tortas
Aštriai marinuoti kietai virti kiaušiniai
Kišas su lašiša
Vištienos suktinukai su Pesto padažu
Tortas „Medutis” su apelsinų džemu
Mėlynių keksas su baltuoju šokoladu
Rutuliukai su „Vana Tallinn” likeriu
Kiaušinių marginimas burokėliais
Tortas „Retro”
Šprotais įdaryti kiaušiniai
Kiaušinių marginimas vaškinėmis kreidelėmis
Čekiški kalėdiniai sausainiai „Juoda- balta“
Tuno salotos su kiaušiniais ir žirneliais
Itališkas tinginys su pistacijomis ir spanguolėmis
Austriškas štrudelis su obuoliais
Morenginis pyragas su karamele
Kokią žinutę siunčia dovanojamas margutis?
Ką gaminti iš kietai virtų kiaušinių?
Keptos kriaušės su pelėsiniu sūriu ir medumi
Velykų stalo meniu 2025
Pikantiška kubietiška „Mojo“ vištiena su mango-avokado salsa
Nostalgiškas „Kijevo tortas”
Argentinietiškas „Rogel”
„Valgė Spalvė” snikerinis pyragas be glitimo
Netikras zuikis su virtais kiaušiniais ir morkomis
Kavos kremo desertas su kondensuotu pienu
Bao su korėjietiška vištiena
Burokėlių, špinatų ir pelėsinio ožkų sūrio kišas
Velingtono kepsnys su lašiša
Kaip išgelbėti nepavykusius margučius?
Japoniškas sumuštinis su kiaušiniais
Kiaušinių marginimo būdai
Kaip rašoma Lietuvos nacionaliniame dailės muziejaus puslapyje, Kiaušinių marginimas yra gyvybingiausia lietuvių tautodailės šaka. Juos margina suaugusieji ir vaikai, todėl marginimo būdų gali būti daugybė. Bet populiariausi trys: dažymas viena spalva, marginimas karštu vašku ir skutinėjimas.
Kiaušinių marginimas vašku yra mano mėgstamiausias, tačiau nevengiu išbandyti ir kitus margučių dažymo būdus natūraliomis medžiagomis. Apie kiekvieną mano išbandytą dažymo būdą galite pasiskaityti plačiau.
Kiaušinių marginimas vaškinėmis kreidelėmis
Kiaušinių dažymas raudonuo vynu
Kiaušinių dažymas kinrožių (hibiskus) arbata ir svogūnų lukštais
Kiaušinių dažymas kinrožių (hibiskus) arbata ir ciberžole
Kiaušinių marginimas mėlynuoju kopūstu
Kiaušinių dažymas ciberžole
Kiaušinių dažymas kinrožių (hibiskus) arbata
Tradicinis kiaušinių marginimas vašku
Patarimai, kad Jūsų margučiai būtų gražūs
Kiaušinių dažymas baltu vynu
Kiaušinių marginimas burokėliais
Kiaušinių marginimas svogūnų lukštais
Patieklai iš virtų kiaušinių
Turbūt ne viena šeimininkė susiduria su problema, kur panaudoti margučius po švenčių. Išmesti gaila, o kiaušinių devynios galybės, nes kiaušinius marginti visiems labai smagu, o ir marginimo technikų norisi išbandyti ne vieną.
Tad siūlau keletą receptų ką galima pasigaminti su kietai virtais kiaušiniais.



